Mait Kraun • 17. september 2015 kell 13:03

Tšiilit tabas maavärin, USAs anti tsunamihoiatus

Tšiili pealinn Santiago pärast maavärinat  Foto: EPA

Tšiilit tabas eile hilisõhtul tugev maavärin, mis kahjustas riigi pealinna Santiagot. Ühtlasi anti mitmes piirkonnas tsunamihoiatus, vahendab MarketWatch.

USA Geoloogiateenistus ütles, et 8,3palline maavärin tabas piirkonda, mis asub Santiagost 200 kilomeetrit loodes. Wall Street Journal teatas, et maavärinat oli tunda ka lausa Argentinas. Seni on teatatud kolme inimese hukkumisest.

Sotsiaalmeediasse on postitatud maavärinast ka videosid. Allolevalt videolt on näha, kuidas toidukaupluses elekter kaob ning asjad kukuvad riiulitelt maha. Seoses maavärinaga anti tsunamihoiatus nii Hawaiil kui ka Lõuna-Californias. Täna on olnud Tšiilis veel mitu suurt järeltõuget.

Tšiilis on ajalooliselt väga tihti maavärinaid. Viimatine suurem maavärin tabas 2010. aastal riigi keskosa, selle magnituud oli 8,8. Kõige rängem maavärin toimus 1960. aastal Lõuna-Tšiilis – siis oli tugevus 9,5 magnituudi, selgub USA Geoloogiateenistuse andmetest

Hetkel kuum