Äripäev • 18. september 2015 kell 5:54

Remo Holsmer kaebas Postimehe kohtusse

Tallinna Sadama nõukogu esimees Remo Holsmer.  Foto: Andras Kralla

Reformierakondlane ja Tallinna Sadama nõukogu endine esimees Remo Holmser teatas täna, et pöördus eile Harju maakohtusse hagiga, milles soovib, et Postimees lükkaks ümber tema kohta avaldatud valeväited.

Holsmeri hagi ajend on 4. ja 5. septembril Postimehes ilmunud lood, milles väideti, et reformierakondlane küsis altkäemaksu Saaremaa Laevakompanii omanikult Vjatšeslav Leedolt.

"Kinnitan veelkord, et ei ole küsinud Vjatseslav Leedolt mingisugustki hüve ja artiklites esitatud väited on valed," teatas Holsmer.

Tema sõnul on ajalehes Postimees ilmunud kahes loos tuginetud anonüümsete allikate väidetele, mitte faktidele. "Need lood annavad edasi valesid väärtushinnanguid, mis on alusetult heitnud varju minu nimele. Artikli autorid ei esitanud infot erapooletul või tasakaalukal viisil," leidis Holsmer.

Poliitik märkis, et on üldjuhul alati soovitanud vältida kohtuvaidlusi ajakirjandusega, kuid antud juhul on ajalehes esitatud süüdistused nii räiged ja ajakirjanike töö nii ebaprofessionaalne, et tal ei jäänud muud üle. "Ma ei saa leppida sellega, et anonüümsed allikad saavad ajakirjanike abiga valimatult laimu külvata ja see trükitaksegi lihtsalt ära," on Holsmer nördinud.

Hetkel kuum