Koit Brinkmann • 24. september 2015 kell 10:45

Uisuliit pole Savisaare sobivust veel arutatud

Uisuliidu president Edgar Savisaar promos viimaste jõulude eel Supermanist uisutajana oma spordialaliitu.  Foto: Kuvatõmmis

Tallinna linnapea Edgar Savisaare korruptsioonikahtlusega kinnipidamisega samal päeval toimunud Eesti Uisuliidu juhatuse koosolekul ei tõusnud päevakorda küsimus Savisaare jätkamise kohta liidu presidendi ametikohal.

Linnapea päevakavas oli teisipäeval kella 16 plaanitud Eesti Uisuliidu juhatuse koosoleku juhtimine. Paraku alustas kaitsepolitseiamet samal hommikul Savisaare kodus Hundisilma talus läbiotsimist ning kinnipeetud Savisaar sel päeval kodust välja ei saanudki.

Uisuliidu juhatus koguneski ilma liidu presidendi Savisaareta. „Juhatuse koosolekul olid arutusel sportlaste ja võistlustega seotud jooksvad küsimused ja Savisaare teemat me ei puudutanud. Kogu see asi on alles nii värske,“ sõnas uisuliidu asepresident Maire Arm.

Arm märkis, et edaspidi tuleb teema arutusele ning kindlasti soovib juhatus kuulda ka Savisaare seisukohta.

Uisuliidu eetikareeglite järgi välistavad Ausa Mängu põhimõtted pettuse, äraostmise, dopingu, vägivalla (nii füüsilise kui moraalse), liialdatud kommertslikkuse ja korruptsiooni.

Hetkel kuum