Alyona Stadnik • 30. september 2015 kell 11:00

Cityconi omanik: Eestit ootab jaerisk

Cityconi juht ja omanik Marcel Kokkeel.  Foto: Marko Mumm/Meediafoto

Ostukeskuste omaniku Cityconi juht Marcel Kokkeel ütles Äriplaanil, et Eesti turgu varitseb jaerisk, sest kaubanduskeskuste ruutmeetrid kasvavad kordades kiiremini kui elanike arv.

"Eesti suurim jaerisk saab olema kaubavarude ülejääk,“ kommenteeris Kokkeel.

Ta märkis, et elanike arv ei kasva kiiresti, kui paisub kaubanduskeskuste ruutmeetrite arv. "Ilmselt jäävad paljud ruutmeetrid tühjaks ja tuleb hakata investeerima oma keskustesse." Klienti ei huvita, kus ta ostab, teda huvitab, mida ta ostab, ütles täna Äriplaanil esinenud Kokkeel.

Kokkeeli sõnul areneb Citycon globaalselt, sest ka nende partnerid ja kliendid kasvavad globaalselt. "Meie portfell on täna 5 miljardit eurot, millest suurema osa moodustab Soome ja Norra turg. Oleme Soome turul number üks, Rootsis kolmas ja Norras number kaks," loetles Kokkeel. "Eesti turul oleme number üks. Meie äris on oluline olla suur.“

Ta lisas, et Cityconil on plaan üha kasvada ning sihikul ei ole mitte Soome, vaid Hiina ja Türgi.

Cityconi portfellis on 35 ostukeskust ja 25 muud kaubanduspinda, suurem osa Soomes. Kontsern haldab ligikaudu 3,3 miljardi euro väärtuses vara. Eestis kuuluvad Cityconi portfelli Kristiine, Rocca al Mare ja Magistrali keskus. Citycon on teatanud plaanist Balti ja Põhjamaade turgudel kiirelt laieneda.

Täna toimub Tallinnas Äripäeva aasta tippsündmus konverents Äriplaan, kus on kohal umbes 500 Eesti ühiskonna otsustajat ja mõjutajat, kes räägivad oma ideedest ja tegemistest.

Hetkel kuum