• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Kohus: bitcoinidega kauplemine on maksuvaba

  BitcoinFoto: Bloomberg

  Euroopa Kohus jõudis järeldusele, et virtuaalse raha ehk bitcoinidega kauplemine on käibemaksuvaba. Eesti muudab oma senist ametlikku seisukohta, vabastades bitcoinidega kauplemise käibemaksust.

  Euroopa Kohtu otsuse tingis rootslase David Hedqvisti ja Rootsi maksuameti vaidlus, kus Hedqvist vaidlustas Rootsi maksuameti arvamuse bitcoinile kohalduva käibemaksu kohta. Euroopa Kohtu menetluses esitasid oma seisukoha ka Euroopa Komisjon ning Eesti, Saksamaa ja Rootsi valitsus, kus näiteks Eesti jäi kindlaks senisele maksuhalduri tõlgendusele, kuid Euroopa Komisjon toetas käibemaksuvabastust.
  Eesti Krüptoraha Liidu ühe asutajaliikme advokaadibüroo Glikman Alvin & Partnerid vandeadvokaat Priit Raudsepp ütles, et kohtulahend kinnitab, et liit on ajanud õiget asja, kuna samale järeldusele jõudis krüptoraha liit ka oma õiguslikus analüüsis.
  „Põhjendus seisneb selles, et bitcoin ja traditsioonilised valuutad on maksevahendid, mis tähendab, et bitcoiniga tasumisel või selle vahetamisel eurode vastu ei tule nende väärtuselt tasuda käibemaksu. Kui bitcoini vahetamise eest küsitakse teenustasu, kohaldub sellele maksuvabastus nagu igale traditsioonilisele valuutavahetusele,“ selgitas Raudsepp.
  Eesti Krüptoraha Liidu juhatuse liikme ja advokaadibüroo Glimstedt partneri Priit Läti sõnul muudab see otsus selgemaks vaid osa laiemast maksuregulatsioonist. „Praegu kehtivad maksuseadused on koostatud ja vastu võetud oluliselt varem, kui esimene bitcoini tehing maailmas tehti. See tähendab, et regulatsioon vajab ajakohastamist ning oleme uute lahenduste väljatöötamisel avatud koostööks riigiasutustega,“ selgitas Lätt.
  Eesti Krüptoraha Liit tegi rahandusministeeriumile ettepaneku küsimust ja lahendusi analüüsida. Valitsuse andis rahandusministeeriumile ülesande töötada välja virtuaalvaluutade tunnustamise poliitika, milles Eesti Krüptoraha Liit ja riik plaanivad teha koostööd.
  Eesti Krüptoraha Liit on krüptoraha tehnoloogia entusiastide ja ekspertide asutatud MTÜ, mille eesmärk on edendada Eestis krüptorahanduse valdkondi, sealhulgas ka tehnoloogiasõbralikumat ärikeskkonda ja haridust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.