Marta Jaakson • 27. oktoober 2015 kell 4:00

Erki Mölder: Arengufondi lõpp on asjade loomulik käik

EASi nõukogu liikme, Erki Möldri, sõnul on Arengufondis toimuv asjade loomulik käik.   Foto: Andres Haabu

EASi nõukogu liikme Erki Möldri sõnul on majanduskomisjoni ettepanek kaaluda Arengufondi ülesannete jaotamist asjade loomulik käik.

"Arvan, et see on asjade loomulik käik. Sellisel kujul nagu Arengufond täna on, peaks ta väga palju muutuma, et ta õigustaks olemasolu. Kui majanduskomisjon on teinud seda tüüpi ettepaneku, et alustada diskussiooni, siis ma kindlasti toetan seda,“ märkis Mölder.

Kuna majanduskomisjon leiab, et Startup Estonia tegevuse võiks üle viia EASile, märkis Mölder, et see sobib EASi tegevusega hästi kokku. Samuti sobib see hästi EASi strateegiasse. 

Arengufondile seire ületoomist pole aga Möldri sõnul EASi nõukogus arutatud, ent tema seisukoht on, et kindlasti peab riigis olema koht, kus sellist sõltumatut analüüsi tehakse. „Seda lihtsalt kinni panna ja sellega mitte midagi teha oleks vale. Usun, et me saaksime sellega hakkama, ent see vajaks kindlasti arutamist,“ ütles ta.

EASi pressiesindaja Karina Loi teatas, et kuigi EASil on iduettevõtete arenduskogemus aastatest 2011-2014, otsustati eelmise aasta alguses, et need tegevused viiakse Arengufondi alla. Rakendusüksus jäeti aga ka EASile alles.

Hetkel kuum