Kaisa Gabral • 5. november 2015 kell 15:00

Reisikorraldajad valmistuvad Estonian Airi pärast lisatööks

Reisikorraldajad ei tea Estonian Airi puudutavast otsusest rohkem kui meedia.  Foto: Andres Haabu

Eesti reisikorraldajad ei tea enda sõnul Estonian Airi otsusest rohkem kui meedia, kuid on valmis tegema omavahel tihedat koostööd, et reisijate liikumine ei katkeks.

Õhk on paks ootusärevusest Euroopa Komisjoni otsuse suhtes Estonian Airi kohta, kuid Eesti reisikorraldajad ei tea veel midagi. „Hoiame jätkuvalt Estonian Airile pöialt, et läheks hästi. Eestlasena tuleb seda teha,“ ütles reisikorraldaja GoAdventure jurist Heiki Tulk.

Tema sõnul on nad soovitanud klientidel sõlmida reisitõrke kindlustus.

Novatoursi suhtekorraldus- ja turundusjuhi Olev Riisbergi sõnul teenindas Estonian Air suvehooajal Novatoursi tšarterlende Horvaatiasse ja mõningaid lende Türki, aga praegu enam koostööd ei tehta.

TezTouri PR-juhi Svetlana Vertjanova sõnul kasutasid nemadki Estonian Airi viimati suvehooajal.

Valmistuvad lisatööks

Turismifirmade liidu juhi Kristen Lahteina sõnul on Estonian Airi ümber palju spekulatsioone. “Kindlasti teevad reisibürood omavahel koostööd ja on kontaktis ka riigiga, et leida parim lahendus, mida teha, kui Euroopa Komisjonilt tuleb negatiivne otsus. Inimestele on hea sõnum see, et riik mõtleb aktiivselt kaasa ja on valmistunud mõlemaks otsuseks,“ märkis Lahtein.

„Mina ei näe paanikaks põhjust. Mul on endal ostetud 4. detsembriks Estonian Airi lennule lennupilet," lisas Lahtein.

ASi Wris juhatuse liikme Aili Kägu sõnul tevad nemad Estonian Airi kohta vaid seda, mida meediast loevad. „Muidugi mõjutab see meie igapäevatööd ja seda juba mitu kuud. Reisijad, kes soovivad Estonian Airi piletit osta, selle ka saavad. Meie peame olema valmis selleks, et töökoormus suureneb, kui rakendub negatiivne stsenaarium,“ märkis Kägu.

Estraveli juht Anne Samlik märkis, et Estravelil on tegevuskava kriisijuhtumiteks. "Täna Euroopa Komisjoni otsust Estonian Airi kohta meieni jõudnud ei ole, mistõttu on vara rääkida võimalikust negatiivse otsusega seonduvast tegevuskavast," märkis Samlik.

Hetkel kuum