Äripäev • 6. november 2015 kell 9:37

Pankur: TransferWise'i unustatud ohud

Sven Kunsing on uute teenusepakkujate suhtes kriitiline.  Foto: Andras Kralla, Äripäev

SEB Varahalduse juhatuse liige Sven Kunsing on kriitiline nii TransferWise’i kui ka sellele sarnase TransferFasti suhtes ning seadis kahtluse alla, kas tegemist on ikka turvaliste kanalitega raha liigutamiseks.

„Huvitav on see, et kui tegu pole pankadega, siis unustavad kõik ära vastaspoole riski. Tõesti usaldadki oma raha mingi äpitootja kätte, et saada mõned minutid kiirema ülekande? Mis nende taust on, kes seda kontrollib?“ rääkis Kunsing tehnoloogiaportaalile Geenius toonitades samas, et tegu on tema isikliku arvamusega.

Ta tõi näite, et TransferFasti omakapital on ca 44 000 eurot. „Ehk siis sellise kallima Volkswageni maksumus, ei kujuta ette, palju Finantsinspektsioon neile oma järelvalveressurssi panustada jõuab,“ vihjas Kunsing võimalikele riskidele.

Loe pikemalt portaalist geenius.ee.

Hetkel kuum