Mari Mets • 12. november 2015 kell 6:45

USS Security Eesti AS vahetas juhti

USSi senine juht Meelis Krämann lahkub.  Foto: Julia-Maria Linna

USS Security uus omanik Mark Luts palkas ettevõttele uue juhatuse esimehe, kelleks on Marek Začek, teatas ettevõte eile õhtul, senine juht Meelis Krämann lahkub.

Krämanni kinnitusel pole tegemist peale sunnitud lahkumisega. "Ma jään esialgu ettevõttega seotuks ja pean seda asjade loomulikuks käiguks, et uus omanik tuleb oma uue meeskonnaga. Selle leppisime kokku," sõnas ta.

Ta selgitas, et ütles ise, et on valmis välja astuma. "Iseenesest on sellest kahju, oleksin võinud seal veel väga palju ära teha, aga ma ei välista, et jään veel edaspidigi USSiga seotuks."

Krämann ütles, et tal pole kirjas viimast tööpäeva, mis näitab tema hinnangul väga selgelt, et mingit tüli majas ei ole. "Mingeid intriige pole vaja otsida. See, et ettevõttes on tehtud koondamisi ja osa inimesi on lahkunud, vastab tõele."

Krämann ei osanud kommenteerida, kas uue omaniku ja tema meeskonna tuleku tõttu on USSist veel seniseid töötajaid lahkumas.

Ebapopulaarsed otsused

„On selge, et organisatsiooni sellises arengufaasis on Meelisel tulnud teha otsuseid, mis pole alati leidnud positiivset mõistmist töötajate hulgas, kuid sellise tegevusega on Meelis aidanud palju kaasa ettevõtte arengule pikemas perspektiivis,“ kommenteeris firma uus omanik Luts Krämanni lahkumist.

Krämann jääb esialgu USS Security’ga seotuks, aidates koostada ettevõtte järgmise aasta eelarvet, vahendas ettevõte oma pressiteates. Krämann suundus USSi rahvusvahelise kinnisvarahaldusfirma ISS Eesti juhatusest 2014. aasta juulis. 

Selle nädala algul teatas Urmas Sõõrumaa, et müüb oma turvateenuseid pakkuva USS Security Mark Lutsule. USSi senine teine omanik Indrek Sepp ütles Äripäevale, et seda, mis saab töötajatest ja praegusest juhtkonnast, otsustab juba uus omanik Luts, kelle nimele peaks firma üle minema veel sel aastal.

Tänane Äripäev kirjutab, et USS Securitys algas kevadel töötajate koondamiste ja lahkumiste laine, mida saadavad arveteklaarimised töövaidluskomisjonis palgaprobleemide üle, süüdistused seljataga tegutsemises ja kehvas juhtimises.

Hetkel kuum