Sirje Rank • 25. november 2015 kell 6:45

Norra kehtestab piirikontrolli

Ajutine pagulaste vastuvõtukeskus Põhja-Norras Storskogis.  Foto: Scanpix/Reuters

Euroopat tabanud pagulaste laine sunnib ka Norrat piiridel kontrolli tugevdama.

Norra, mis kuulub Schengeni viisavabasse ruumi, ehkki ei ole Euroopa Liidu riik, teatas teisipäeva õhtul, et kehtestab alates selle nädala neljapäevast piirikontrolli. „See on veel üks abinõu, et saada pagulaste sissevool riiki parema kontrolli alla,“ ütles avalduses Norra siseminister Anders Anundsen.

Eelkõige on need meetmed selleks, et pagulased ei tulvaks Rootsist Norrasse pärast seda, kui Rootsi valitsus teisipäeval asüülireegleid karmistas, et järsult pagulaste tulva pidurdada.

Nagu Rootsis, mis kehtestas piirikontrolli 12. novembril, plaanib ka Norra piirikontrolli taastada ajutiselt. Eelkõige puudutab see laevaliiklust Norra ja Euroopa riikide vahel. Samuti tugevdatakse kontrolli riigi maismaapiiril.

Hetkel kuum