Äripäev • 30. november 2015 kell 6:51

RKAS ootab vihjeid korruptantide kohta

Riigi Kinnisvara ASi logo  Foto: Raul Mee

Riigi Kinnisvara AS töötas välja vihjekanalid, mis võimaldavad anonüümselt anda teavet korruptsioonikahtlusega tehingute või isikute ning ka sündmuste kohta, mis ei ole kooskõlas hea äritava ning moraalinormiga.

Vihjetelefoni, e-kirja või kodulehe vihjeankeeti võivad kasutada nii RKASi töötajad, koostööpartnerid kui ka kolmandad isikud, teatas ettevõte. Nende kanalite kaudu edastatud informatsioon jõuab sõltumatu ja konfidentsiaalsust garanteeriva välisaudiitorini, kes tagab teavitaja anonüümsuse, analüüsib teavet ning edastab RKASile vihje sisukokkuvõtte viiteta infoallikale.

„Maailma kogemus näitab, et ligi pooled pettusjuhtumitest avastatakse vihje abiga. Pettusejuhtumi avastamise keskmine aeg vihjeliini rakendatavates ettevõtetes on kaks korda lühem kui seal, kus vihjeliini ei kasutata,“ põhjendas RKASi juhatuse esimees Urmas Somelar.

Rikkumistest, ebaeetilisest või kohatust käitumisest saab teavitada RKASi koduleheküljel.

Hetkel kuum