Äripäev • 18. detsember 2015 kell 9:48

Terviseuudiste ajaleht liikus ka veebi

Äripäevale kuuluva arstide ja apteekrite lehe Meditsiiniuudiste toimetus avas uue saidi www.terviseuudised.ee. See toetub patsiendilehe Terviseuudised materjalidele.

Lisaks on sealtkaudu võimalik leida kõige värskemat infot nii haiguse nimetuse, diagnoosi kui ka toimeaine järgi. Terviseuudised.ee teljeks on toimetuse juhi Kadi Heinsalu sõnul ravimiinfo otsing, mille andmed pärinevad otse ravimiameti registritest. „Selliseid otsingumootoreid on muidugi ka teistel, aga me püüdsime teha enda oma võimalikult lihtsaks ja arusaadavaks. Tahame, et inimestel oleks ühest kohast võimalik leida infot nii siis, kui tal on teada ravimi nimetus, aga ka ainult haiguse nimi. Toimeaine nimetusi teavad vähesed, aga sellegi kaudu on võimalik eri ravimeid otsida,“ selgitas ta.

Uudiste osas kasutab terviseuudised.ee toimetuse kauaaegset ajakirjanduskogemust. Täna on teemaks leetrid, sest selgub, et vaktsiin on tekkinud paanika tõttu otsa lõppemas. Samas ei taha perearstid ka teha haigekassa raha eest leetritevastaste antikehade uuringut, vaid suunavad patsiendid otse laboritesse, kus seda oma raha eest teha saab. Nimelt napib perearstidel aasta lõpus uuringufondi raha ja sellised erakorralised aktsioonid vajaksid täiendavat rahastust, leiavad perearstid.

Lisaks avaldatakse uuel veebiküljel ka varem paberlehes ilmunud lugusid ja sealt leiab kõik Terviseuudiste ajalahed PDFidena alates 2011. aasta keskelt. Ajaleht hakkas ilmuma küll juba 2010. aasta veebruarist, kuid kõik lehti ei ole arhiveeritud.

Hetkel kuum