21. detsember 2015 kell 16:32

Venemaa kaebab Ukraina kohtusse

Ukraina lipp  Foto: Bloomberg

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev andis valitsusele käsu Ukraina kohtusse anda, sest viimane ei maksa Venemaale 3 miljardi dollari suurust laenu, vahendab Bloomberg.

Ukraina kõrged riigiametnikud on teatanud, et riik on maksejõuetu ning võlga tagasi maksta ei suudeta, ütles Medvedev esmaspäeval. Venemaa ootab aga võla tagasimaksmist. „Muidugi on seal hulgas ka trahvid, mis on võla maksmise ajaks kogunenud. Ukraina on manipuleerinud ja rikkunud oma rahvusvahelisi kohustusi,“ ütles Medvedev.

Venemaa kehtestab Ukrainale sanktsioonid, sest riik on sõlminud Euroopa Liiduga 1. jaanuaril jõustuva vabakaubanduslepingu. Medvedevi sõnul kaotab Ukraina oma soodsa kaubanduspositsiooni Venemaa suhtes.

Venemaa ja Ukraina on ka mõista andnud, et nad on nõus asja lahendama ka kohtuväliselt. Ukraina rahandusminister Natalie Jaresko ütles reedel, et tema on kokkuleppe sõlmimise osas optimistlik ja loodab, et kohut ei pea käima hakkama. Venemaa rahandusminister Anton Siluanov aga ütles, et Venemaa eeldab võla täielikku tagasimaksmist. Kohtuasjaga oodatakse uue aastani.

 

Hetkel kuum