Äripäev • 22. veebruar 2016 kell 15:21

Äripäeva ajakirjanik nomineeriti aasta parima tiitlile

Äripäeva ajakirjanik ja aasta ajakirjaniku nominent Piret Reiljan.  Foto: Andras Kralla

Aasta ajakirjaniku nominendid on Tuuli Jõesaar, Aime Jõgi ja Piret Reiljan, teatas Eesti Ajalehtede Liidu žürii.

Tänasel koosolekul valis žürii aasta ajakirjaniku nominentideks Tuuli Jõesaare Eesti Päevalehest, Aime Jõgi Tartu Postimehest ja Piret Reiljani Äripäevast. Aasta ajakirjaniku preemia võitja valiti välja hinnates tema aasta tööd ning ajakirjanduslikku ja ühiskondlikku mõjukust.

Piret Reiljani puhul nimetati ära Äripäevas ilmunud lugude sari kütuseärimeeste uutest nippidest. Loe lugu "Eestlaste ulmeline kütuseäri Abu Dhabis" ja "Kütuseärimeeste uued nipid" ning "Rosimannus väljus Tomingase kütuseärist".

Tuuli Jõesaare puhul märkis žürii ära Eesti Päevalehes ilmunud lood lastele mürgist kloordioksiidi jootvatest vanematest.

Aime Jõgi puhul märgiti ära Tartu Postimehes ilmunud lugu „32 tundi hooldajana: kogetu kisub mu lõhki“.

Aasta ajakirjanik avalikustatakse 4. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol. Preemia suurus on 5000 eurot, millele lisandub hinnaline meene.

Žüriisse kuulusid Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald, Õhtuleht.ee toimetuse juhataja Martin Šmutov, Eesti Ekspressi toimetaja Tiina Jõgeda, Pärnu Postimehe peatoimetaja Merili Nikkolo, Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe, Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau, Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev, meediaekspert ja Rock Cafe juhataja Mart Luik ning EALLi tegevjuht Mart Raudsaar.

Hetkel kuum