Ave Lepik • 25. veebruar 2016
Jaga lugu:

Sõjamängude loojast sai miljardär

Viktor Kislõi aastal 2013 Los Angeleses mängude Expol E3 esitlemas "World of Tanksi" uuendusi.  Foto: epa

Veebimängu "World of Tanks" looja Viktor Kislõi sai miljardäriks, selgub Bloombergi miljardäride indeksist. Kislõi ise loobus Bloombergile kommentaare andmast, öeldes, et elab tagasihoidlikku elu.

39aastase valgevenelase Kislõi vara ületas miljardi dollari piiri, kirjutas Bloomberg viitega oma miljardäride indeksile. Kislõi ettevõtte Wargaming väärtus on agentuuri hinnangul 1,5 mld dollarit. Kislõi ütles Bloombergile, et pole kunagi oma raha lugenud ning järgib tagasihoidlikku elustiili.

Wargamingu mänge mängib üle 100 miljoni registreeritud kasutaja – Kislõi sõnul pole aga ettevõttel plaani saavutatul pidama jääda. „Peame looma kvaliteetsete mängude tootmise konveieri,“ ütles ta. „Meie firma kavatseb vallutada kõik suured turud. Kui turule peaks tulema miljard juhtkangiga mikrolaineahju, millega saab mänge mängida, siis me loome programmid ka nende jaoks,“ märkis ta.

Bloombergi hinnangul oli Wargamingu 2015. aasta kasum 590 miljonit dollarit. Wargamingu koosseisu kuulub üle 4000 kaastöötaja ning ettevõttel on kontorid kümnes riigis – Valgevenes, Venemaal, Ukrainas, Küprosel, USAs, Prantsusmaal, Lõuna-Koreas, Austraalias, Singapuris, Jaapanis, aga ka Taiwanil.

Firma põhihitiks on 2010. aastal loodud tankisimulaator "World of Tanks", lisaks arvutile on mängust olemas ka nutitelefoni- ja konsoolivariant. Kompanii on loonud merelahingufännidele mängu "World of Warships" ning õhulahinguhuvilistele mängu "World of Warplanes". 2013. aastal omandas Wargaming kultusbrändi Master of Orion ning eelmisel aastal teatas, et tuleb välja kosmose strateegiamänguga "Master of Orion".

Kislõi lõi Wargamingu 1998. aastal pärast Valgevene riikliku ülikooli füüsika eriala lõpetamist. 2010. aastal tuli ettevõte välja oma esimese online-strateegiamänguga "World of Tanks". Ettevõttele kuulub 20,3% Küprose panga Hellenic aktsiatest.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum