Äripäev • 1. märts 2016
Jaga lugu:

Briti pensionär naudib jõukamat elu kui töörabaja

Chelsea pensionärid lillenäitusel Londonis.  Foto: Scanpix/Reuters

Suurbritannia pensionärid on muutunud märgatavalt jõukamaks kui 30aastased tööeas inimesed, selgus värskest uuringust.

Nimelt maksab rohkem üle 70aastaseid kõrgemat tulumaksumäära kui täistööajaga rabavad 30aastased, kirjutab Telegraph. Kõrgem maksumäär algab 54 388eurosest aastasissetulekust.

Ekspertide hinnangul on pensionäride kõrgema elatustaseme taga kunagised head palgad, riigi korralikud toetused ja asjaolu, et nad on olnud hoolsad oma eluasemelaenu äramaksmisel. Samal ajal on nooremate spetsialistide sissetulekud majanduslanguse tõttu märgatavalt vähenenud ning lisaks on neil kaelas eluasemelaen ja krediitkaardivõlad.

Lisaks näitas 2000 üle 70aastast inimest hõlmanud uuring, et kuigi pensionärid on taganud endale korraliku sissetuleku, töötab neist pidevalt veel üks kolmandik. Kümnest naisest töötab keskmiselt neli ja meestest kolm.

Samas hoiatatakse, et pensionäride jõukus kukub lähema kümne aasta jooksul kokku, kuna nooremad põlvkonnad ei kanna suurenevat finantsvastutust välja. Senikaua aga naudib praegune pensionär elu, käib keskmiselt vähemalt ühe korra aastas välismaal reisimas ja treenib lausa viis korda nädalas, peamiselt kas jalutades või jõusaalis.

Jaga lugu:
Hetkel kuum