Kadri Põlendik • 13. märts 2016
Jaga lugu:

Türgis hukkus pommiplahvatuses kümneid inimesi

Autopommi plahvatuse järel süttis mitu sõidukit.  Foto: Reuters/Scanpix

Türgi pealinnas Ankaras õhati pühapäeva õhtul autopomm, hukkunud on 34 inimest, vigastatuid on vähemalt 125. See on viimase viie kuu jooksul kolmas plahvatus Ankaras.

Pomm lendas õhku kella seitsme ajal õhtul olulise transpordisõlme lähedal Güvenparkis, paarisaja meetri kaugusel peaminister Ahmet Davutoglu kantseleist, vahendab Bloomberg. Lähedusse jäävad ka kohtuhoone ja kaks ministeeriumi. Piirkonnas oli plahvatuse ajal palju rahvast.

Euronewsi teatel põrkas auto kokku bussiga, kus oli umbes 20 inimest. Plahvatust oli kuulda mitme kilomeetri kaugusele, linna kohale kerkis suur must pilv. Lähiümbruses läks palju sõidukeid põlema, nende seas ka kaks bussi. Plahvatuse tagajärjel lendasid autodel ja hoonetel aknad eest sadade meetrite kaugusel.

Plahvatuse eest ei ole keegi seni vastutust võtnud, kuid julgeolekuametnik ütles uudisteagentuurile Reuters, et esialgsetel andmetel paistab see olevat terroristliku kurdi töölispartei PKK või sellega seotud rühmituse kätetöö, vahendab BBC.

Kohaliku meedia teatel on Türgis kohtuniku otsusega keelatud ligipääs Facebookile, Twitterile ja teistele veebikülgedele. Piirangud kehtestati seetõttu, et sotsiaalmeediasse ilmusid pildid rünnakust. Väidetavalt on keelatud ka kohalike meediakanalite kajastus, ainus telekanal, mis võib kohapealt pilti näidata on riiklik kanal TRT,vahendab Independent.

Rünnaku järel kutsus Davutoglu kohtumisele kõrged julgeolekuametnikud, teatas CNNTurk television.

USA saatkond Ankaras hoiatas kaks päeva tagasi, et Türgi valitsushoonetele Ankaras kavandatakse terrorirünnakut.

Vaevalt kuu aega tagasi, 17. veebruaril õhati Ankaras autopomm sõjaväehoonete lähedal, toona hukkus 30 inimest, neist enamik sõdurid. Tolle rünnaku eest võttis vastutuse PKK äärmuslastega seotud rühmitus TAK. Mullu oktoobris tapsid kaks Islamiriigi enesetaputerroristi Ankaras üle 100 inimese.

TAK on lubanud korraldada relvastatud rünnakuid üle Türgi vastusena armee hiljutistele linnalahingutele PKK vastu Kagu-Türgis.

Plahvatus Türgis  Foto: Reuters/Scanpix
Jaga lugu:
Hetkel kuum