Pille Ivask • 8. juuni 2016 kell 5:41

Clinton kinnitas enda saamist demokraatide presidendikandidaadiks

Hillary Clinton  Foto: epa

Hillary Clinton kinnitas, et tal on pärast eile toimunud eelvalimiste tulemusi piisava arvu delegaatide toetus, et olla ametlikult USA demokraatide presidendikandidaat.

Clintonit õnnitles võidu puhul ka USA president Barack Obama. „President õnnitles Hillary Clintonit. Tema ajalooline kampaania inspireeris miljoneid inimesi ning näitas, et ta on kogu elu võidelnud keskklassi kuuluvate inimeste eest,“ seisis Valge Maja teadaandes.

Clinton väitis, et tema võit demokraatide leeris pole vaid ühe inimese triumf. „See võit kuulub neile naistele ja meestele, kes on palju ohverdanud, et see kõik täna võimalikuks osutus,“ lausus Clinton.

CNNi andmeil pidanuks eilsetel eelvalimistel võitma Clinton nii New Jersey, Lõuna-Dakota kui New Mexico osariikides. Suure tõenäosusega võidab Clinton eelvalimised ka Kalifornias.

Ametlikult kinnitatakse demokraatide presidendikandidaat juulis toimuval parteikongressil. Siis annavad oma hääle ka superdelegaadid, kelle hääl ei sõltu piirkonnast, keda nad esindavad. Siiski on teada, et enamik superdelegaate toetab Hillary Clintonit.

Hetkel kuum