Artikkel
  • Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Jaapani muinasjutt Haku

    Jaapanlaste toidulaud peab välja nägema nagu kunstiteosFoto: Raul Mee

    Kadrioru servas väikeses hoovimajas on aasta algusest tegutsenud pererestoran Haku, kaunis ja eksootiline kui Jaapani muinasjutt.

    HakuAadress: Narva mnt 55a, TallinnTelefon: 5631 4647Avatud: T–L 12–23

    Punktid: 28/30Toit ja jook: 9Teenindus: 9Interjöör: 10 Põhiroogade hinnad: 10–15 eurot

    Loe teisi restoraniteste: www.aripaev.ee/restoranitest

    Tallinn on saanud rikkamaks väga omanäolise restorani poolest. Haku on nii autentne kui üks Jaapani söögikoht kaugel põhjamaal vähegi olla saab. Tegemist on pererestoraniga, kus köögis tegutseb jaapanlasest kokk ja külastajate eest hoolitseb tema eestlannast abikaasa.
    Restorani tasemest annavad ettekujutust peakoka Shuichi Shiraishi kogemused: ta on töötanud peakokana Jaapani saatkonnas Fiji saarel ning Venemaal, kokana Michelini tärnidega pärjatud restoranis Bulgari Tokyos, Jaapani traditsioonilisi roogasid pakkuvas restoranis Kobe Hollandis jm.
    Kunstiteos keset südalinna
    Jaapanlased peavad oluliseks, et toit ei pea olema mitte ainult maitsev, vaid ka ilus. Oluline on toiduainete kokkusobivus. Jaapani moodi kaetud laud näeb välja kui kunstiteos. Tegelikult mõjub kogu restoran Haku kunstiteosena: põlispuude alla varjunud väike majake, napp jaapanipärane sisekujundus, leebe teenindaja, puhtus, vaikus, mahedad värvid.
    Hästivarjatud oaas, mis asub Narva maantee, Nafta ja Filmi tänava kolmnurgas – igatahes mitte kohas, kust oskaks kunstiteoseid või oaase otsida. Kodulehekülg annab õnneks selgeid juhiseid, kuidas kohale tulla ja kuhu auto parkida.
    Teisipäevast reedeni pakub Haku soodsa hinnaga lõunarooga, päevase etteteatamisega seitsmekäigulist degustatsioonimenüüd, muul ajal aga saab roogi valida tavamenüüst. See on piisavalt pikk, et pakkuda valikuvõimalust, samas mõõdukalt lühike, et äratada usaldust. 
    Eelroogadest soovitan proovida tatakit, kas siis veise- või pardilihast, samuti värsket merevetikasalatit. Vetikasalat on moeroana ja nii mõnegi restorani menüüs olemas. Kogenud Jaapani koka käe all on see aga omandanud hoopiski teise ilme – lakoonilisem, värskem ja kaunim, eksootiliselt nüansseeritud kastmega. Ka tataki on aeg-ajalt mõne fusion-restorani menüüsse ilmunud, kuid väga lühikeseks ajaks.
    Ekstravagantsed desserdid
    Jaapani maitseid on eestlastel enamjaolt lihtne omaks võtta, need on puhtad ja lihtsad. Ühe erandiga – magustoitude puhul lähevad meie ja jaapanlaste, aga ka teiste Ida- ja Kagu-Aasia rahvaste maitsed lahku. Eriti oapastast tehtud magustoitude ja maiustuste puhul, mida jaapanlased tunduvad armastavat üle kõige.
    Haku peakokk on suutnud aga teha kiriku keset küla ja ühendada Euroopa ja Aasia: rohelise tee ja seesami jäätis, rohelise teega maitsestatud piimatarretis, ploomiveinitarretis, rohelise tee šokolaadi fondüü.
    Haku serveeringud, nii nõud kui ka road on väga kaunid. Isegi frititud ja täidetu kanatiibadele, mis ju erilise iluga ei hiilga, annab eksootilise mustriga taldrik gurmeevälimuse. Eriline detail on paberist volditud kured, millele toetada söömispulgad. Täiuslikuks viimistlevad Jaapani muinasjutu rikkalik teevalik, saked, ploomivein ning Jaapani viskid, mis on viimastel aastatel isegi kuulsatele Šoti viskidele kannale astumas.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Epp Kärsin on neljapäevase töönädala poolt - reede on seksipäev!
Seksikoolitaja Epp Kärsini sõnul mõistavad ettevõtjad aina enam, et õnnelikus paarisuhtes ja seksuaalselt rahuldatud töötajad on ettevõtte edu pant.
Seksikoolitaja Epp Kärsini sõnul mõistavad ettevõtjad aina enam, et õnnelikus paarisuhtes ja seksuaalselt rahuldatud töötajad on ettevõtte edu pant.
IKEA solgutas tööotsijat poolteist kuud ja pakkus siis lubatust kehvemat ametikohta
Madis kandideeris IKEAsse projektijuhi ametikohale, kuhu ta pärast kolme töövestlust ka võeti. Töötingimustega nõustumisele sai ta isegi allkirja alla panna, kui siis järsku ilmus info, et sellist töökohta enam pole ja nüüd on ta hoopis müügijuht täiesti teiste tööülesannetega.
Madis kandideeris IKEAsse projektijuhi ametikohale, kuhu ta pärast kolme töövestlust ka võeti. Töötingimustega nõustumisele sai ta isegi allkirja alla panna, kui siis järsku ilmus info, et sellist töökohta enam pole ja nüüd on ta hoopis müügijuht täiesti teiste tööülesannetega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.