Äripäev • 15. juuli 2016 kell 9:01

Soome finantskontsern kinnitas Nordea võimalikku müüki

Nordea Balti haru müügist on räägitud juba aprillist saadik.  Foto: Scanpix/Reuters

Soome finantskontsern OP teatas oma tänases hommikuülevaates, et Äripäeva uudis Nordea võimalikust müügist DNB-le võib tõele vastata, vahendab Kauppalehti.

"Kuuldused sellest on juba mõnda aega kestnud, kuid nüüd on need detailsemad. Nordea võib meie arvutuste kohaselt saada 600-800 miljonit eurot, mis osaliselt tugevdaks Nordea dividendieeldusi," teatas OP.

Äripäev kirjutas kolmapäeval, et lähinädalatel toimub Eesti panganduses suurtehing kahe rivaali vahel, kuid tehingu sisus lähevad arvamused lahku. Tehingu osapooled on kaks Skandinaavia hiiglast Nordea ja DNB pank ning nende Balti harud. Ühe versiooni kohaselt ostab DNB Pank kogu Nordea Balti haru. Teine võimalus on, et DNB ja Nordea liidavad oma pikalt müügis olnud Balti harud üheks äriks.

Hetkel kuum