Ave Lepik • 17. juuli 2016 kell 8:20

Nice’i terrorist saatis perele suure summa sularaha

Tuneesias Msakeni linnas kogunes rahvas uudisest kuuldes Nice’i terroristi pere kodu juurde. Tuneesia võimudel ei ole andmeid, et Mohamed Lahouaiej Bouhlelil oleksid olnud radikaalsed vaated.  Foto: Reuters/Scanpix

Prantsusmaal Nice’is promenaadil veokiga rahvast rünnanud Mohamed Lahouaiej Bouhlel saatis enne terroriakti oma Tuneesias elavale perele selfi ja kirjutas, et on õnnelik. Lisaks saatis ta mõni päev enne rünnakut sugulastele 100 000 eurot, kirjutas The Mirror.

„Ta saatis selfi ja kirjutas, et on õnnelik ja et tal on elus kõik hästi,“ rääkis Bouhleli 19aastane sugulane. Tema sõnul hakkas kogu pere pärast seda, kui oli kuulnud terroriaktist Nice’is, talle sõnumeid saatma ja uurima, kas temaga on ikka kõik korras. „Kirjutasime talle kuni kella kaheni öösel,“ lisas noormees.

Teine sugulane teatas, et Bouhlel oli juba teismeeast psüühiliselt tasakaalutu ning et vaatamata sellele tarvitas narkootikume ja jõi palju. „Tema naine teadis, et ta on haige, aga ei rääkinud sellest kunagi politseile,“ lisas allikas. Bouhleli isa sõnul aga polnud tema poeg üldse usklik – ei järginud ramadaani ja jõi ning tarvitas isegi narkootikume.

Perekonna naaber rääkis väljaandele, et mõned päevad enne terrorirünnakut saatis Bouhlel perele Tuneesiasse sularaha 100 000 eurot. Pere oli olnud šokis, et Mohamed suutis oma kaheksa Prantsusmaal elatud aasta jooksul nii palju raha koguda. Kohalike sõnul plaanib pere selle raha eest maja ehitada.

Prantsusmaa rahvuspüha Bastille vallutamise aastapäeva pidustuste ajal rammis Bouhlel renditud kaubikuga Nice’i tänavatele tulnud inimesi. Viimastel andmetel hukkus rünnakus 84 inimest, kellest 10 olid lapsed. Umbes 200 vigastatust on 52 kriitilises seisus, kellest 25 viibib reanimatsioonis.

Rünnaku eest võttis vastutuse terrorirühmitus ISIS.

Hetkel kuum