Nice'i terroris hukkus kaks Eesti kodanikku

19. juuli 2016, 07:01
Veokijuhist terrorist sõitis Prantsusmaa rahvusvpüha pidustustel Nice'is rahva sekka, tappes vähemalt 84 inimest ning vigastades sadu.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160719/NEWS/160719778/AR/0/AR-160719778.jpg

Välisministeerium sai eile hilisõhtul Prantsusmaa ametivõimudelt kinnituse, et Nice’is toimunud terrorirünnaku tagajärjel hukkunute seas on kaks Eesti kodanikku.

„Avaldan südamest kaastunnet terrorirünnakus elu kaotanud Eesti kodanike peredele ja lähedastele. See on esimene kord, kui terrorism puudutab meid kõiki Eestis nii valusalt ja vahetult. Mul ei jätku sõnu, et kirjeldada seda kurbust ja valu, mida see jõhker tragöödia nii paljudele on põhjustanud,“ sõnas välisminister Marina Kaljurand.

Peaminister Taavi Rõivas ütles kaastundeavalduses, et eile hilisõhtul saadi Prantsusmaalt lõplik kinnitus, et Nice´i tragöödias kaotas elu kaks Eesti inimest: vanaema, kes jalutas tol saatuslikul õhtul promenaadil oma lapselastega, ja noor talent, kes nautis sealsamas ilutulestikku koos kaaslastega Euroopa Innovatsiooniakadeemiast.

Terrorirünnakus hukkusid Tatjana, kes puhkas koos abikaasa, tütre ja lastelastega Nice’is, ning Tallinna noormees Rickard, kes osales sealses innovatsiooniakadeemias.

Kaljurand ütles intervjuus Vikerraadiole, et kaks terrorirünnaku üle elanud Eesti kodanikku viibivad veel haiglaravil.

14. juuli õhtul, Prantsusmaa rahvuspüha Bastille vallutamise aastapäeva pidustuste ajal, rammis terrorist raskeveokiga Nice’is tänavale kogunenud rahvahulka. Terrorirünnakus hukkus 84 inimest, kellest 10 olid lapsed. Vigastada sai umbes 200 inimest.

Ründaja ise sai politsei kuulist kohapeal surma. 

Mis on Euroopa Innovatsiooniakadeemia?

Euroopa Innovatsiooniakadeemia on Tallinna Tehnikaülikoolist alguse saanud ettevõtmine, mis sel aastal toimus juba neljandat korda. Varem on programm toimunud Tallinnas, sel aastal aga esmakordselt väljaspool Eestit, Euroopa suurimas tehnoloogiapargis Lõuna Prantsusmaal, Sophia-Antipolises Euroopa Innovatsiooniakadeemia. Akadeemias osales tänavu üle 400 tudengi 50 riigist. Eestist osales 40 noort.

Akadeemias loovad tudengeid juhendajate käe all IT-valdkonna tulevikutooteid ja -teenuseid. Juhendavad oma ala eksperdid Google'ist, Microsoftist, Samsungist, Roviost ja Amadeusist, aga ka äriinvestorid ja erialade tippkoolitajaid UC Berkeley ja Stanfordi Ülikoolist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. July 2016, 07:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing