Äripäev • 12. august 2016 kell 10:26

Saksa meedia: Leedo laevafirma on raskustes

Parvlaev Muhumaa, mis Saksamaal kannab nime Grete.  Foto: Postimees/Scanpix

Saksamaal Elbe jõe suudmes tegutsev laevafirma Elb-Link Reederei, mis kuulub Vjatšeslav Leedole, on rahalistes raskustes ning võlausaldajad kardavad firma pankrotti, kirjutab Saksa rahvusringhääling NDR.

Cuxhaveni linnakohus on teinud ettevõttele ettekirjutuse oma majandusliku seisundi avalikustamiseks, sama üritavad ka võlausaldajad arestimisähvarduse abil, vahendab Postimees. Stade prokuratuuri esindaja Kai Thomas Breas tunnistas, et laevafirma vastu on algatatud uurimine firma maksejõuetuse kahtlusega.

Laevafirma tegevjuht Christian Schulz lükkas kahtlused ettevõtte majanduslike raskuste kohta tagasi ja kinnitas, et majanduslik olukord ei kujuta laevafirmale mingit ohtu.

Elb-Link Reederei sajaprotsendiline omanik on Eestis mullu 2. veebruaril registreeritud S.O. Invest OÜ, mis kuulub võrdselt Vjatšeslav Leedole ja parvlaevade omaniku Olav Miili elukaaslasele Katren Helinurmele.

Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Laevakompanii parvlaevad Saaremaa ja Muhumaa viidi mullu suvel Saksamaale, kus need said uued nimed ja hakkasid sõitma Brunsbütteli ja Cuxhaveni vahel. Saksa meedia kirjutas möödunud suvel, et avatav liin leevendab oluliselt kahe liidumaa, Schleswig-Holsteini ja Alam-Saksimaa vahelisi transpordiprobleeme, sest Hamburgi lähistele rajatud Elbe tunnel ei suuda tipptundide ülekoormuse tõttu kogu liiklusvoo teenindamisega hakkama saada.

Loe pikemalt Postimehest.

Hetkel kuum