Šarapova kuulub Venemaa rikkamate naiste koorekihti

Tennisist Maria Šarapova on Venemaa rikaste naiste topis kaheksandal kohal.  Foto: epa
Äripäev • 26 august 2016

Tennisist Maria Šarapova on Venemaa rikaste naiste topis kaheksandal kohal, selgub Forbesi täna avaldatud edetabelist, mis on koostatud ettevõtete andmete ja ekspertide hinnangutele tuginedes. Sellele vastavalt on Šarapoval varandust 260 miljonit dollarit, millest 20 miljonit lisandus eelmisel aastal.

Tabeli esimesel kohal troonib 53aastane Jelena Baturina, Moskva endise linnapea Juri Lužkovi abikaasa.

Juri Lužkov ja Jelena Baturina  Foto: epa

Kinnisvaraettevõtja Baturina vara hinnatakse 1,1 miljardile dollarile ning aastaga on ta seda kasvatanud 100 miljoni dollari võrra.

Jelena Rõbolovleva.  Foto: nydailynews.com

Teisel kohal on tabeli uustulnuk, 600miljonilise varaga Jelena Rõbolovleva, miljardäri ja Prantsuse jalgpalliklubi Monaco omaniku Dmitri Rõbolovlevi ekskaasa. 21 aastat abielus olnud Rõbolovlevite vara jagamise saaga algas seitse aastat tagasi ja jõudis mullu sügisel kokkuleppeni, mis tegi 49aastasest Jelenast Venemaa ühe rikkama naise. Jelena elab Šveitsis.

Tatjana Bakaltšuk  Foto: therunet.com

Märkimisväärne aga on rikkuselt kolmas vene naine, netipoe Wildberries looja Tatjana Bakaltšuk 500 miljoni dollariga. 40aastane endine inglise keele õpetaja peab interneti riidepoodi koos abikaasaga, kuid ametlikult on ta selle 100% omanik. Abikaasadele andis äris edumaa see, et nad alustasid ühena esimeste seas, hakates 2004. aastal vahendama Saksa kataloogide Otto ja Quelle kaupa. Alguses hoidsid nad tellimusi oma korteris ning pakke saatis laiali Tatjana ise. Sellest ajast, kui Tatjana kodus imiku kõrvalt äri alustas, on palju muutunud - nüüd kasvab peres kolm last ja firma palgal on üle 7500 töötaja. Kuid üks asi, mis aastate jooksul muutunud pole, on tema keeldumine intervjuudest ja pildistamistest, märgib Forbes. Wildberries on Vene turu suurim üleriiete ja jalanõude veebipood, millel on üle Venemaa 359 iseteeninduspunkti. Kaupa vahendatakse ka Valgevenesse ja Kasahstani. Firma mullune kasum oli üle 36,5 miljardi rubla ehk umbes 5 miljonit eurot.

Vene Forbes reastas täna Venemaa 25 rikkamat naist.

Hetkel kuum