Äripäev • 12. september 2016 kell 9:00

Hodorkovski alustas Venemaale uue presidendi otsinguid

Mihhail Hodorkovski  Foto: epa

Mihhail Hodorkovski avaldas mõned minutid tagasi oma Facebooki lehel teadaande „Avatud Venemaa“ uue projekti käivitumise kohta. Projekti nimeks on „Putini asemel“ (Vmesto Putina) ja selle eesmärgiks on leida presidendiametisse sobivaid uusi nägusid.

„Seni keerlevad ekspertide ettepanekud sugugi mitte nii „uute nägude“ ümber. Kuid see on alles algus,“ kirjutas Hodorkovski.

Esialgu on välja käidud 14 nime, kelle seas on näiteks Jekaterinburgi linnapea Jevgeni Roizman, partei Jabloko asutaja Grigori Javlinski, Parnasi juht Mihhail Kasjanov, Boriss Jeltsini tütar Tatjana Jumaševa, Transparency Internationali asepresident Jelena Panfilova, endine rahandusminister Aleksei Kudrin.

Projekti „Putini asemel“ eesmärk on tuleva aasta Venemaa presidendivalimisteks välja sõeluda alternatiivkandidaat, kes pakuks Vladimir Putinile arvestatavat konkurentsi.

Putini kõneisik, Kremli pressisekretär Dmitri Peskov ütles uudist kommenteerides, et selliste initsiatiivide autorid on Venemaast pöördumatult kaugenenud. „Me oleme tõesti näinud meedias neid uudiseid. Siin võib öelda vaid üht: need projektid on ilmselt välja töötanud ja ette valmistanud inimesed, kes on juba pöördumatult rebitud lahti Venemaast, sellest mis siin toimub, vene argipäevast,“ ütles Peskov.

Hetkel kuum