• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Paul Singer: investorid seisavad silmitsi keerulise olukorraga

  Investorite teele on sattunud uued riskidFoto: EPA

  Investorid seisavad seoses kekpankurite tegevusega simitsi riskidega, mida ei ole varem nähtud, hoiatab Elliott Managementi president Paul Singer.

  Singer pani Föderaalreservile ja teistele keskpankadele süüks ebatavaliste ohtude loomise, mis tulenevad madalate ja negatiivsete intressimäärade rakendamisest.
  “Tehtu on märkimisväärselt tõstnud varjatud riske, millest investorid ei ole teadlikud või millega nad ei ole varasemalt kokku puutunud,” sõnas ta. “Ma arvan, et globaalse majanduse ja finantsturgude seisukohast on tegemist äärmiselt ohtliku ajaga.”
  Föderaalreserv kaalub hetkel teist intressimäärade tõusu ligi 10 aasta jooksul; esimest korda tõsteti intressimäärasid eelmise aasta detsembris. Riskifondi juht sõnas, et poliitikud näitasid üles hammastavat arrogantsust ajal, mil tema ja teised hoiatasid finantskriisi eest, mis lahvatas 2008. aastal.
  Praeguses olukorras on parim, mida keskpankurid teha saavad, on öelda, et asjad oleksid olnud veelgi hullemad, kui nad ei oleks peale kriisi tegutsema hakanud.“Suurte keskpankade eelarve on keskeltläbi 15 triljonit dollarit ning null või isegi negatiivsete intressimääradega on meil väga keeruline olukord, mida ei saa lahendada lihtsalt haamriga tagudes,” lisas Singer.”Vaja on kavalust.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.