Kadi Neemre • 13. september 2016 kell 17:07

Paul Singer: investorid seisavad silmitsi keerulise olukorraga

Investorite teele on sattunud uued riskid  Foto: EPA

Investorid seisavad seoses kekpankurite tegevusega simitsi riskidega, mida ei ole varem nähtud, hoiatab Elliott Managementi president Paul Singer.

Singer pani Föderaalreservile ja teistele keskpankadele süüks ebatavaliste ohtude loomise, mis tulenevad madalate ja negatiivsete intressimäärade rakendamisest.

“Tehtu on märkimisväärselt tõstnud varjatud riske, millest investorid ei ole teadlikud või millega nad ei ole varasemalt kokku puutunud,” sõnas ta. “Ma arvan, et globaalse majanduse ja finantsturgude seisukohast on tegemist äärmiselt ohtliku ajaga.”

Föderaalreserv kaalub hetkel teist intressimäärade tõusu ligi 10 aasta jooksul; esimest korda tõsteti intressimäärasid eelmise aasta detsembris. Riskifondi juht sõnas, et poliitikud näitasid üles hammastavat arrogantsust ajal, mil tema ja teised hoiatasid finantskriisi eest, mis lahvatas 2008. aastal.

Praeguses olukorras on parim, mida keskpankurid teha saavad, on öelda, et asjad oleksid olnud veelgi hullemad, kui nad ei oleks peale kriisi tegutsema hakanud.“Suurte keskpankade eelarve on keskeltläbi 15 triljonit dollarit ning null või isegi negatiivsete intressimääradega on meil väga keeruline olukord, mida ei saa lahendada lihtsalt haamriga tagudes,” lisas Singer.”Vaja on kavalust.”

Hetkel kuum