Artikkel
 • Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rikaste TOP: edetabeli kõige nooremad miljonärid

  Testlio asutaja Kristel Viidik kerkis tänavusse TOPi uue tulijana.Foto: Scanpix/Postimees

  Tänavuses Rikaste TOPis on 15 alla 30aastast noort. Nende vara väärtus ulatus kokku 150 miljoni euroni.

  Toome ära neist 10 kõige nooremat. Kogu värsket Äripäeva Rikaste TOPi edetabelit saab vaadata siit ja sorteerida oma pingeread - vanuse, soo, vara väärtuse jms kaupa.
  1. Tabeli 222. koht - Sten Aava (24)
  Varandus 12,7 mln eur (aastaga kasvas)
  2. Tabeli 221. koht – Ahto Aava (25)
  Vara väärtus 12,7 mln eur (aastaga kasvas)
  Mõlemad on ehitus- ja kinnisvaraarendusettevõtte TTP rajanud Tiit Aava pärijad. TTP sidus- ja tütarfirmadeks on kinnisvaraarendusfirmad OÜ Logi Projekt, OÜ Kreutzwaldi Maja ja OÜ CBD Varahaldus ning maavarade kaevandamise ja töötlemisega tegelev OÜ Balti Karjäärid ja reisikorraldusteenuseid pakkuv OÜ Alpiexpress. Eelmisel aastal jagas TTP omanikele dividendideks kokku 1, 201 milonit eurot, aasta varem 698 900 eurot.
  3. Tabeli 467. koht - Kadri Vanaselja (25)
  Vara väärtus 6,6 mln eur (aastaga kasvas)
  OÜ Vincere omanik. Vincere on NG Investeeringute üks omanikest ja NG Investeeringutele kuuluvad Tallinna Kaubamaja, Liviko, Balbiino, Kitman Thulema.
  4. Tabeli 82. koht – Rauno Teder (25)
  Vara väärtus 31 mln eur (kasvas)
  Kinnisvaraarendaja Hillar Tederi poeg, kel on osalus Ukrainas kaubanduskinnisvara arendavas Arricanos ning Tallinnas Admiraliteedi basseini ääres suurt kaubandus- ja ärikeskust arendavas Porto Frankos.
  5. Edetabeli 449. koht – Siim Sander Sarri (26)
  Vara väärtus 6,9 mln eur (kasvas)
  Kuulub Eesti Talleksi omanikeringi.
  6. Edetabeli 484. koht – Kristel Viidik (27)
  Vara väärtus 6,3 mln eur (uus tulija tabelis)
  Arendab koos 485. kohal oleva Marko Kruustükiga mobiilirakenduste testimisega tegelevat idufirmat Testlio, mis sai tänavu aprillis korraldatud investeerimisringi käigus 6,25 miljonit dollarit ehk 5,5 miljonit eurot Silicon Valley riskikapitalifirmadelt Altos Ventures ja Vertex Ventures. Tegemist oli neljanda rahakaasamisega. Eelneva kolme ringiga oli kaasatud 1,2 mln dollarit. Äripäeva arvestuste kohaselt on rahakaasamistega langenud eestlaste osalus pooleni ning viimase rahakaasamise põhjal võiks ettevõtte turuväärtus olla 25 miljoni euro juures. Testlio OÜ asutati 2013. aastal ning ettevõtte osanikuks olid siis Kruustük ja Viidik. 2014. aasta jaanuaris vahetas ettevõte omanikku. USA ettevõtja Testlio Inc. omandas 100% ettevõtte osadest, saades Testlio OÜ emaettevõtteks. 2015 majandusaastal oli ettevõtte müügitulu 745 000 (2014. a 0 eurot) ning kasum 18 000 eurot.
  7. Edetabeli 342. koht – Arnaud Granal (27)
  Vara väärtus 8,6 mln eurot (kahanes)
  Kuulub Webinfluence Group OÜ omanike hulka. Selle ettevõtte tütarfirmaks on veebi- ja mobiilireklaami vahendav IT-ettevõte Adcash OÜ, mis võitis mullu Äripäeva TOP100.
  8. Edetabeli 261. koht – Evgeni Beliaev (28)
  Vara väärtus 10,8 mln eur (uus tulija tabelis)
  Talle kuulub koos Andrei Matveikoviga meditsiiniseadmete ja kirurgiriistade hulgimüügiäri MN Medical. Firma kasvatas mullu käivet 5% võrra ja teenis 27,5 mln eurose käibe juures 1,6 miljonit eurot ärikasumit ehk aasta varasemast 2,5 korda vähem. Dividende maksis firma 20 000 eurot, tänavu jagab 40 000 eurot.
  Tomberg rajas Eesti populaarseima ühisrahastusplatvormi Bondora.Foto: Scanpix/Postimees
  9. Edetabeli 496. koht – Pärtel Tomberg (28)
  Vara väärtus 6,1 mln eurot (püsis sama)
  Eesti populaarseima ühisrahastusplatvormi Bondora rajaja.
  10. Edetabeli 466. koht – Tõnis Vanaselja (28)
  Vara väärtus 6,6 mln eurot (kasvas)
  OÜ Vincere omanik. Vincere on NG Investeeringute üks omanikest ja NG Investeeringutele kuuluvad Tallinna Kaubamaja, Liviko, Balbiino, Kitman Thulema.
  Ülejäänud nooremad või ka vanemad Rikaste TOPi kuulujad saab välja sorteerida värskest edetabelist siit.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vitali Šipilov: esimene "taastuvenergia seadus" sisaldab selle mõju vähendavaid kompromisse
Enne valimisi võttis riigikogu vastu taastuvenergia valdkonnas ulatusliku muudatuste paketi, mis peaks aitama võidelda ebapiisava võrguvõimsusega ning liigse bürokraatiaga tuuleparkide arendamisel. Seadusest paistab paraku aga taas fragmentaarsus, otsustamatus ja kirik-keset-küla-lähenemine, kirjutab advokaadibüroo TGS Baltic vandeadvokaat Vitali Šipilov.
Enne valimisi võttis riigikogu vastu taastuvenergia valdkonnas ulatusliku muudatuste paketi, mis peaks aitama võidelda ebapiisava võrguvõimsusega ning liigse bürokraatiaga tuuleparkide arendamisel. Seadusest paistab paraku aga taas fragmentaarsus, otsustamatus ja kirik-keset-küla-lähenemine, kirjutab advokaadibüroo TGS Baltic vandeadvokaat Vitali Šipilov.
Euroala alusinflatsioon kiirenes rekordini
Euroala alusinflatsioon kiirenes märtsis rekordilise 5,7 protsendini, mis jätab Euroopa Keskpangale ahtamaks võimaluse leevendada rahapoliitikat, kirjutab Bloomberg.
Euroala alusinflatsioon kiirenes märtsis rekordilise 5,7 protsendini, mis jätab Euroopa Keskpangale ahtamaks võimaluse leevendada rahapoliitikat, kirjutab Bloomberg.
Ralli: USA indeksid lõpetasid reedel nii päeva kui nädala vaates tublisti rohelises
Reedel sulgusid USA aktsiaindeksid kõvas plussis, sest S&P 500 kerkis 1,4 protsenti, Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 1,2 protsenti ja tehnoloogiamahukas Nasdaq Composite rallis kõige enam ehk koguni 1,6 protsenti. Karuturust toibudes on sellised numbrid lootustandvad.
Reedel sulgusid USA aktsiaindeksid kõvas plussis, sest S&P 500 kerkis 1,4 protsenti, Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 1,2 protsenti ja tehnoloogiamahukas Nasdaq Composite rallis kõige enam ehk koguni 1,6 protsenti. Karuturust toibudes on sellised numbrid lootustandvad.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Valitsus jätnuks Sutteri preemiata, nõukogu ei pidanud seda miskiks "Kuidas saab maksta preemiat, kui nad ei ole ülesannetega hakkama saanud?"
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Bahmuti kaitsjad said Ragnar Sassilt auto. "Võitleme iga hoone pärast"
Ragnar Sassi eestvõttel organiseeritud Eesti abikonvoi eile Kiievisse jõudnud 13 autost üks kingiti täna Bahmuti linna kaitses osalevale Ukraina üksusele.
Ragnar Sassi eestvõttel organiseeritud Eesti abikonvoi eile Kiievisse jõudnud 13 autost üks kingiti täna Bahmuti linna kaitses osalevale Ukraina üksusele.
Trump sai kriminaalsüüdistuse, lähipäevil ootab teda vahistamine
Donald Trumpist sai neljapäeva hilisõhtul esimene USA endine president, kes on saanud vandekohtult kriminaalsüüdistuse.
Donald Trumpist sai neljapäeva hilisõhtul esimene USA endine president, kes on saanud vandekohtult kriminaalsüüdistuse.
Loovagentuuri juht: meie tehisintellekti abi tekstiloomes ei kasuta
Me kasutame tehisintellekti abi teinekord visualiseerimiseks, aga tekstiks mitte, lausus Äripäeva hommikuprogrammis loovagentuuri Optimist Creative´i tegevjuht Magnus Lužkov.
Me kasutame tehisintellekti abi teinekord visualiseerimiseks, aga tekstiks mitte, lausus Äripäeva hommikuprogrammis loovagentuuri Optimist Creative´i tegevjuht Magnus Lužkov.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.