• Jaga lugu:

  Buffett Trumpile: mina maksan tulumaksu!

  Warren BuffettFoto: Scanpix/REuters

  Pühapäeva õhtul toimunud USA presidendikandidaatide teises teledebatis võttis vabariiklaste kandidaat Donald Trump omaks, et on USA maksuseaduste võimalusi kasutades oma tulumaksukohustust oluliselt vähendanud – sama tegevat tema sõnul ka demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni jõukad toetajad investorid Warren Buffett ja George Soros.

  Warren Buffett vastas Trumpile sel moel, et tegi – erinevalt presidendikandidaadist – oma tulud ja makstud maksud avalikuks.
  „Härra Trump väidab, et teab maksudest rohkem kui ükski teine inimene. Aga minu tulumaksudeklaratsiooni ei ole ta näinud. Mul on hea meel talle need faktid edastada,“ kirjutas Buffett esmaspäeval tehtud avalduses. Sellest ilmneb, et läinud aastal maksis Buffett tulumaksu 1,8 miljonit dollarit.
  „Ma olen föderaalset tulumaksu maksnud igal aastal aastast 1944, mil ma olin 13aastane,“ rõhutras Buffett, lisades, et aeglase stardi tõttu tuli tal sellel esimesel aastal maksudeks maksta küll kõigest 7 dollarit.
  Buffett lisab veel, et ka teda on korduvalt auditeeritud ja auditeeritakse ka praegu ning et see ei takista tal oma maksuinfot avaldamast. See ei tohiks takistada ka Trumpi.
  Trump on aga erinevalt teistest USA presidendikandidaatidest viimase 40 aasta jooksul keeldunud oma maksudeklaratsiooni avalikustamisest just ettekäändel, et see on "praegu maksuameti poolt auditeerimisel".
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.