Sirje Rank • 11. oktoober 2016 kell 8:45

Buffett Trumpile: mina maksan tulumaksu!

Warren Buffett  Foto: Scanpix/REuters

Pühapäeva õhtul toimunud USA presidendikandidaatide teises teledebatis võttis vabariiklaste kandidaat Donald Trump omaks, et on USA maksuseaduste võimalusi kasutades oma tulumaksukohustust oluliselt vähendanud – sama tegevat tema sõnul ka demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni jõukad toetajad investorid Warren Buffett ja George Soros.

Warren Buffett vastas Trumpile sel moel, et tegi – erinevalt presidendikandidaadist – oma tulud ja makstud maksud avalikuks.

„Härra Trump väidab, et teab maksudest rohkem kui ükski teine inimene. Aga minu tulumaksudeklaratsiooni ei ole ta näinud. Mul on hea meel talle need faktid edastada,“ kirjutas Buffett esmaspäeval tehtud avalduses. Sellest ilmneb, et läinud aastal maksis Buffett tulumaksu 1,8 miljonit dollarit.

„Ma olen föderaalset tulumaksu maksnud igal aastal aastast 1944, mil ma olin 13aastane,“ rõhutras Buffett, lisades, et aeglase stardi tõttu tuli tal sellel esimesel aastal maksudeks maksta küll kõigest 7 dollarit.

Buffett lisab veel, et ka teda on korduvalt auditeeritud ja auditeeritakse ka praegu ning et see ei takista tal oma maksuinfot avaldamast. See ei tohiks takistada ka Trumpi.

Trump on aga erinevalt teistest USA presidendikandidaatidest viimase 40 aasta jooksul keeldunud oma maksudeklaratsiooni avalikustamisest just ettekäändel, et see on "praegu maksuameti poolt auditeerimisel".

Hetkel kuum