Äripäev • 17. november 2016 kell 7:59

Venemaal pandi LinkedIn kinni

Venemaal pandi LinkedIn kinni  Foto: EPA

Venemaa riiklik kommunikatsiooni- ja sideamet Roskomnadzor blokeeris töökontaktide sotsiaalvõrgustiku LinkedIn, teatas amet oma kodulehel.

Moskva linnakohus andis nädala eest 10. novembril loa blokeerida Venemaal LinkedIn seoses sellega, et sotsiaalvõrgustik rikub riigi isikuandmete lokaliseerimise seadust, kuna pole kolinud oma servereid Venemaale, ning isikuandmete kaitse seadust, kogudes ja vahendades ilma loata andmeid inimeste kohta, kes pole võrgustiku kasutajad.

LinkedIn aga leiab, et nad ei pea täitma Venemaa seadusi, kuna faktiliselt asuvad nende virtuaalsed kasutajad Vene Föderatsiooni piiri taga ja esitlevad oma andmeid väljaspool Venemaad. Kohtus märkis LinkedIni esindaja veel, et platvorm ei riku kasutajate õigusi, sest igaüks esitleb oma andmeid vabatahtlikult, olles liitumisel nõustunud kasutajatingimustega.

Ka väidab LinkedIn, et Roskomnadzor esitas hagi valele adressaadile. Hagi anti sisse LinkedIn Corporationi vastu, kuid tegelikult haldab USAst väljaspool olevaid andmebaase LinkedIn Ireland. Vene riigiasutus aga rõhutas kohtus, et esitas pretensioonid domeeni nime administraatorile, kelleks on just LinkedIn Corporation.

LinkedIn on tööotsimise ja ärikontaktide vahendamise keskkond, millel on üle 400 miljoni kasutaja. Analüüsifirma Alexa andmeil kuulub lehekülg maailma 15 enim külastatu hulka. Firma serverid asuvad Californias.

Hetkel kuum