Äripäev • 30. november 2016 kell 9:15

Bussifirma juht kiitis tasuta sõidu plaani heaks

Bussivedaja ATKO Liinid bussid  Foto: Andras Kralla

Bussifirma ATKO juht Margo Tomingas suhtub maakondlike liinide tasuta muutmisesse positiivselt, vahendas ERR.

"Täna juba üks suur grupp reisijaid, kelleks on õpilased, on ju sisuliselt tasuta. Mina arvan, et kohapealsetele inimestele, kes on põhisihtrühm, on see mõistlik plaan, sest maal on liiklus hõre ja vajalikud infrateenused on viidud inimestest kaugemale, kui need eelnevatel aegadel on olnud," rääkis Tomingas ERRile.

Bussifirma ATKO teenindab riigi doteeritavaid maakonnaliine üheksas maakonnas.

Uus valitsus plaanib alates 2018. aastast võimaldada inimestel maakondlikel bussiliinidel sõita tasuta. Koalitsioonileppesse on piletitulu katmise ning liinide tihendamise ja parandamise jaoks ette nähtud riigieelarvest täiendavad 21 miljonit eurot aastas.

Endine majandusminister, opositsioonilisse Reformierakonda kuuluv Kristen Michal ei usu, et lisaraha andmine meelitaks inimesi rohkem bussiga sõitma. 

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum