Eurooplased ostavad rohkem uusi autosid

Uued Leipzigi tehases valminud Porsched.  Foto: epa
Äripäev • 16. detsember 2016 kell 6:35

Euroopa Liidu uute sõiduautode turul jätkus novembris peaaegu kogu aasta kestnud tempokas tõus, vahendas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit AMTEL.

Uusi sõiduautosid müüdi liidu liikmesriikides kokku ligi 1,15 miljonit, mis ületas möödunud aasta novembrikuu müügi 5,8% võrra. Kokku on tänavu 11 kuuga müüdud ligi 13,5 miljonit uut sõiduautot, mis ületab möödunud aasta sama perioodi näitaja ligi miljoni autoga ehk 7,1 protsendiga.

Kõik suuremad turud olid novembris plusspoolel, nende seas kasvas kõige tempokamalt Prantsusmaa ja Itaalia automüük, vastavalt 8,5% ja 8,2% võrra. Saksamaal ja Suurbritannias oli kasv veidi tagasihoidlikum ning Euroopa kaks suurimat autoturgu kerkisid plusspoolele 1,5% ja 2,9% võrra.

Jätkuvalt on tõusulainel uute sõiduautode müük kõigis kolmes Balti riigis. Kui Eestis kasvas müük novembris 18,4%, siis Lätis 13% ja Leedus 7,2%. Samas on aga Lätis ja Leedus 11 kuu kokkuvõttes kasvanud uute sõiduautode müük möödunud aasta sama perioodiga võrreldes peaaegu viiendiku võrra.

Hetkel kuum