Euroopa rändlustasu ei pruugi Eesti kliendile kehtida

Mobiil on järgmine koht, mis aitab ettevõttel kasvada.  Foto: Reuters/Scanpix
Äripäev • 23. veebruar 2017 kell 8:50

Euroopa Komisjoni otsuse järgi peavad mobiilikliendid 15. juunist saama kõiki mobiiliteenuseid Euroopa Liidus kasutada samadel tingimustel mis kodus, kuid Eesti kliendile ei pruugi see kehtima hakata, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuigi Euroopa Komisjoni otsuse kohaselt ei tohi klientidelt välismaal tarbimise eest midagi juurde küsida, küsivad eri riikide operaatorid klientide teenindamise eest üksteiselt 7,7 eurot gigabaidi kohta. See hind hakkab aasta-aastalt langema, jõudes 2022. aastaks 2,5 eurole, kirjutas Eesti Päevaleht. Eesti mõistes on see väga kallis. Näiteks kinnitas Tele2 Eesti juht Argo Virkebau väljaandele, et nemad müüvad kliendile gigabaiti keskmiselt 1,11 euro eest.

Regulatsiooni on aga sisse kirjutatud erand. Kui operaator suudab tõestada, et välismaal andmesidet kasutavad kliendid tekitavad operaatorile aasta jooksul kahjumit üle 3% mobiiliteenuste kogukasumist, siis tohivad nad klientidelt välismaise andmeside kasutamise eest lisatasu küsida. Lisatasu on piiratud 7,7 euroga gigabaidi kohta (millele lisandub käibemaks ehk kokku 9,24 eurot).

Kõik Eesti operaatorid peaksid 3% piirist kaugelt üle ulatuma ehk erandiks kvalifitseeruma, märgib Eesti Päevaleht.

Loe lähemalt Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum