• Jaga lugu:

  BaltCap ostab auto24 ja Kuldse Börsi

  Sanoma Balticsi juht Margus Tomberg loodab, et uus omanik avab suuremad võimalused investeeringuteks.Foto: Raul Mee

  BaltCap ostab Sanoma Baltics ASi, mis veab portaale auto24.ee ning kuldnebors.ee. Müüja on Sanoma Media Finland OY ning tehingut rahastavad osaliselt LHV pensionifondid.

  „Veebilehed auto24 ja Kuldne Börs pakuvad kasulikku teenust Eesti tarbijatele ja ettevõtetele, luues autode ja muude kaupade müügiks efektiivse turu. Ettevõte on hästi juhitud ja meeskonnal on suur kogemus portaalide juhtimises ning häid mõtteid, kuidas teenuseid edasi arendada. Meil on hea meel osaleda auto24 ja Kuldse Börsi plaanide elluviimises,“ ütles tehingu kohta Baltikumi era- ja riskikapitalifirma BaltCap partner Oliver Kullman.
  Sanoma Balticsi tegevjuht Margus Tomberg lisas, et BaltCap avab värske tugeva omanikuna uued võimalused investeeringuteks. "Seda nii olemasolevates tegevusalades kui ka väljaspool kuulutusteportaalide teenuseid. Tahame panustada innovaatiliste lahenduste arendusse, mis aitaks veelgi paremini täita meie teenuste kasutajate ootusi ja vajadusi.“
  “Soovime meeskonnale ja BaltCapile edu. Sanoma Media Finland keskendub nüüdsest tugeva ja mitmekesise meediategevuse arendamisele Soomes,“ ütles Pia Kalsta, Sanoma Media Finland tegevjuht.
  Rahastus LHV pensionifondidelt
  Tehingut finantseerivad osaliselt LHV pensionifondid. „Hiljutised muudatused seadusandluses võimaldavad pensionifondidel selliseid kohalikke investeeringuid teha. LHV pensionifondid, mis haldavad pea miljardit eurot, on oluliselt suurendamas investeeringuid Eesti majandusse,“ ütles fondijuht Andres Viisemann. Ta lisas, et investeeringud kohalikku majandusse on mitmekordselt kasulikud, pakkudes keskmisest kõrgemat oodatavat tootlust ning elavdades majandust.
  Sanoma Balticsi hallatud veebilehel auto24.ee on tugev positsioon autode, mootorrataste, veesõidukite ning rasekeveokite kuulutuste valdkonnas. Kuulutusteportaal kuldnebors.ee koondab erinevate valdkondade kuulutused nagu ehitusmaterjalid, põllumajandus, lemmikloomad, kodukaubad ja palju muud.

  Vaata lisaks Infopangast

  Baltcap AS

  Sanoma Baltics AS

  LHV Varahaldus AS

  Tehing on kavas lõpule viia 2017. aasta kevadel, pärast loa saamist konkurentsiametilt.
  BaltCap Private Equity Fund IIBaltCap Private Equity Fund II (BPEF II) teeb omakapitali investeeringuid uuenduslikesse Baltikumi ettevõtetesse, keskendudes buy-and-build tüüpi tehingutele. BPEF II loodi koostöös Euroopa Investeerimisfondiga (EIF), mis investeerib läbi Balti Innovatsioonifondi (BIF). BIF on EIF-i ning Eesti, Läti ja Leedu valitsuste poolt loodud fondifond.
  Sanoma Baltics ASSanoma Baltics AS opereerib kuulutusteportaale auto24.ee, veetehnika.ee, rasketehnika.ee, mototehnika.ee ja kuldnebors.ee. Ettevõttel on 20 töötajat Tallinnas ja Tartus, käive on 4,4 miljonit eurot.
  LHV VarahaldusLHV hallatavatel pensionifondidel on enam kui 170 000 klienti. LHV Varahalduse poolt juhitud pensionifondide mahud kokku olid veebruari lõpu seisuga 991,4 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.