Äripäev • 15 märts 2017

Nortal maksab omanikele pea miljoni

Priit Alamäe  Foto: Andres Haabu

Läbi aegade parim majandusaasta lubab Nortalil omanikele dividendiks maksta kokku 800 000 eurot.

Tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõtte Nortal tegevuskasum kasvas eelmisel aastal 30%, 5,2 miljoni euroni, teatas ettevõte. Käive oli 43,5 miljonit eurot.

Nortali tegevjuhi ja asutaja Priit Alamäe sõnul oli aasta ettevõttele edukas, sest laieneti kahele suurele turule. „Oktoobris ühinesime Põhja-Euroopa juhtiva turunduse automatiseerimise ettevõttega Element ja sisenesime Rootsi turule. Detsembris laiendas Nortal tegevust Araabia Ühendemiraatides, avades esinduse Dubais,“ sõnas Alamäe.

Alamäe sõnul oli eelmine aasta Nortali seni edukaim. "Seetõttu oleme otsustanud maksta oma töötajatele rekordilises mahus boonuseid ja meie aktsionäridele jaotamata kasumist 800 000 eurot dividende. Nortali ärilised väljavaated on väga head, kasumlikkus tugev ja oleme uhked, et oleme ettevõte, mis kuulub täielikult oma töötajatele,” lisas Alamäe.

Eelmine aasta maksis Nortal esimest korda aktsionäridele dividendi, pool miljonit eurot.

Vaata lisaks Infopangast

Nortal AS

Möödunud aasta silmapaistvaimate ning suurima mõjuga projektide hulgast tõi Alamäe välja Tallinna Sadamale arendatud täisautomaatse Targa Sadama lahenduse ja infosüsteemi TETRIS, mis võimaldas töötukassal vastata uue laiaulatusliku töövõimereformi nõuetele.

Eraldi märkis Alamäe ära Invest Easy ettevõtjaportaali loomise, mis aitas Omaanil teha Maailmapanga iga-aastase aruande “Doing Business 2017” ettevõtluskeskkonna lihtsuse (ease of doing business) edetabelis pretsedenditu hüppe, tõustes ettevõtte asutamise kategoorias 127 kohta.

Äripäev kirjutas suvel, et Nortali töötajad ostsid ettevõttes seni investeerimisfondidele kuulunud 50protsendilise osaluse välja, suurem osa Nortalist kuulub nüüd firma juhile Priit Alamäele. 

Hetkel kuum