Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: The Able Butcher alles võtab hoogu

    Avatud köök on kokkadele justkui näitelava, kuid ilma ettekirjutatud tekstita.Foto: Eiko Kink

    Õnnestunud arhitektuur ja kaasaegne sisekujundus teevad Hiltoni hotelli restoranist The Able Butcher vaatamisväärsuse.

     Et saada täit ülevaadet, milleks The Able Butcher võimeline on, peaks restorani külastama õhtul.

    Heidi Vihma
    toidukriitik
    Tegelikkus nii roosiline pole, teenindus alles kogub hoogu ja ka köögipoolel on arenguruumi. Nagu avamispäevadel võis kuulda, on restoran Hiltoni hotelliketi pilootprojekt, millega katsetatakse uut restoranimudelit, mis Tallinnas edukaks kujunemise järel võiks laieneda ka kõikidesse teistesse Hiltoni hotellidesse üle planeedi. Praeguse mulje järgi läheb laienemiseni ilmselt veel omajagu aega.
    Grillroogasid pole
    Kodulehekülg ja menüü tõstavad esile restoranis pakutavat parimat Kansase vabapidamisel veiste liha, lubavad professionalset teenindus ja pühendunud sommeljeed. Et saada täit ülevaadet, milleks The Able Butcher võimeline on, peaks restorani külastama õhtul. Nimelt on restoranil kaks menüüd: üks lõunaks, teine õhtuks, kusjuures õhtune on päevaset palju pikem ja rikkalikum.Lisaks tavapärastele eelroogadele, pearoogadele ja dessertidele pakutakse õhtul ka võimsaid 300-grammiseid ja suuremaidki veisesteike ja lambakarreed.
    Päevamenüü on tagasihoidlikum ja lühem, aga kuna grillirubriik puudub, siis ka iseloomutum. Pearoogadest on valida kahe kala, ühe kana ja kolme veiseroa vahel. Kuna ka teenindus oli päevasel ajal keskmisest aeglasem ja saamatum, tekkis oletus, et võib-olla hoitakse ka profimaid teenindajaid õhtuks? Viimasel korral juhtus lõunalauas mind teenindama nii kehva ettevalmistusega ettekandja, et temataolised on isegi tavalistes restoranides haruldased.

    Punktid: 22Toit-jook: 7Teenindus: 5Interjöör: 10

    Aadress: Fr.R. Kreutzwaldi 23, TallinnTelefon: 513 5786Avatud: lõuna E-P 12-15.30, õhtusöök P-N 18-22, RL 18-23.Pearoogade hinnavahemik: päeval 12-34, õhtul 14-39 eurot.Omanik: Olympic Entertainment Group ASwww.facebook.com/TheAbleButcher

    Loe teisi restoraniteste www.aripaev.ee/restoranitest

    Hõljuv trühvliaroom
    Hinganud sisse sõõmu veise-carpaccio kohal hõljuvat hõrku trühvliaroomi, tundsin huvi, kust see tuleb, kas kastmetäpikestest või on kasutatud trühvliõli. “See tuleb seentest, portobellost,” teatas ettekandja. Nojah, tõepoolest täiendasid hõrku ja õrna liha portobello-viilud, kuid menüüd üle vaadates leidsin kinnitust, et trühvliaroom polnud pelgalt minu fantaasia vili.
    Ka ettekandja poolt tehtud veinisoovitust ei saanud tõsiselt võtta: punase veini kastmega praekana juurde pakkus ta Chablis'd. Kuna põhjenduseks ei osanud ta öelda muud, kui et tema eelistab valgeid ja Chablis meeldib talle kõige rohkem, jätsin veini tellimata.
    Kanale oleks vein küll kasuks tulnud, ilma selleta jäi maitseid napiks. Menüü lubas praetud maisikana lisandiks kõrvitsat ja salveid. Kõrvits oli täiesti olemas, kuid seda oli kordi vähem kui kartuliputru, millest menüü aga vaikis. Mida aga polnud, see oli salvei. Salveita kana koos magus-pehme kõrvitsa ja maitsetud kartulipudruga moodustasid ansambli, mis sobiks esindama lõunasööklat, kuid tippklassi hotelli restoranis mõjus vägagi ootamatult.
    Sama ootamatu oli köögist kostev lõbus melu. Lõunane tippaeg oli just mööda saanud ja kokkadel ilmselt aega lahedamalt käes. Avatud köök on kui teatrilava, ainult teksti pole ette kirjutatud. Siiski olikokkade häältel kandvust rohkem kui mõnel näitlejahakatisel, nii et lõõp ja loba, mis tõenäoselt polnud võõrastele kõrvadele mõeldud, ulatus kaugele söögisaali.
  • Hetkel kuum
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Investeerimine ja surm: pärandamise maksunüanssidest välismaa kinnisvara konksudeni Kahjumliku investeeringu pealt tuleb maksta tulumaksu
“Isegi hea tervisega investorile ei tee paha, kui nende asjade peale mõelda,” arvab kõhedaks tegevate surma ja pärandamise teemade kohta maksuekspert Ranno Tingas.
“Isegi hea tervisega investorile ei tee paha, kui nende asjade peale mõelda,” arvab kõhedaks tegevate surma ja pärandamise teemade kohta maksuekspert Ranno Tingas.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Eesti üks paremaid juhte: uhke tunnistada, et olen palju vigu teinud “Juhi juttude” värskes saates Annika Arras
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Savisaare sõnul oli tema Tallinna tööots rohkem hobi
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.