Eesti kõrgeima palgaga tippjuht lahkub ametist

10. aprill 2017, 11:56
ABB Eesti juht Bo Henriksson
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170410/NEWS/170419987/AR/0/ABB-Eesti-juht-Bo-Henriksson.jpg

Sügisel Äripäeva palgasaajate TOPi võitnud Eesti ABB juht Bo Henriksson lahkub ametist.

ABB Eesti uus juht on alates 15. maist Jukka Patrikainen, teatas ettevõte. Eesti ABB senine juht Bo Henriksson siirdub pensionile pärast 36 tööaastat ABBs, sellest 25 Eesti ABB juhina. Ühtlasi võtab Patrikainen üle kohustused ABB Balti riikide organisatsiooni juhina.

Bo Henriksson võitis sügisel ilmunud Äripäeva palgasaajate TOPi ehk on kõige paremini tasustatud Eesti tippjuht. Palga TOPis ilmunud intervjuud temaga saab lugeda siit.

Patrikainen alustas ABBs 1997. aastal Soomes, kus ta vastutas juhtimise ning operatiivse tegevuse eest müügi- ja korrashoiuvaldkonnas. 2013. aastal alustas ta tööd korrashoiuteenuste juhina Balti riikides. 2015. aastal nimetati Patrikainen ABB Balti riikide müügi- ja korrashoiuteenuste juhiks. Patrikainenil on energeetikaalane kõrgharidus Kotka Ülikoolist.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (generaatorid, ajamid, taastuvenergiaseadmed, elektrikilbid, komplektalajaamad), müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingeseadmed, automaatikaprojektid, robotid, korrashoiuteenused) ning äriteenused (raamatupidamise, personaliteenuste ja tarneahela juhtimise valdkondades) ABB grupi ettevõtetele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2017, 11:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing