Äripäev • 11. mai 2017 kell 6:01

KredEx ja Danske hakkavad koostööd tegema

Foto: Reuters/Scanpix

KredEx Krediidikindlustus ja Danske Bank sõlmisid koostöökokkuleppe, mis lihtsustab Eesti ettevõtete ligipääsu finantslahendustele, teatas KredEx pressiteates.

Uus koostöökokkulepe võimaldab Eesti ettevõtetel tulla kergemini toime rahvusvahelises kaubanduses tavapäraste 60-, 90- või 120päevaste maksetähtaegadega, sest pank aitab usaldusväärsetel eksportivatel ettevõtetel finantseerida suure osa tehingu mahust enne maksetähtaja saabumist.

KredEx Krediidikindlustuse juhi Meelis Tambla sõnul pakub sõlmitud koostööleping Danske pangaga ettevõtetele uusi kasvuvõimalusi. “Oluline hulk tooteid ja lahendusi jääb müümata just seetõttu, et ettevõtetel ei ole piisavalt käibevahendeid pikkade maksetähtaegadega tehingute rahastamiseks. Loodame, et koostöö annab ettevõtetele täiendavaid võimalusi laekumata arvete finantseerimiseks,” võttis Tambla kokku uuest koostööleppest ettevõtetele tekkinud peamise kasu.

Danske Banki ettevõtete panganduse direktor Tõnu Vanajuur ütles, et koostööleping võimaldab finantseerida arvete maksetähtaegu ning hinnata ja maandada ostjate makseriski krediidikindlustuse abil. "Iga ettevõtja soov on saada ostjatelt raha kätte võimalikult kiiresti ning leppida hankijatega kokku võimalikult pikad maksetähtajad. Praktikas juhtub aga tihti vastupidi – ühelt poolt tuleb ostjatele pakkuda soodsaid maksetingimusi, kuid teisalt jäävad ettevõtte arenguks vajalikud vahendid pikaks ajaks kinni või üldse laekumata.”

KredEx Krediidikindlustusel on sõlmitud sarnane koostöökokkulepe ka teiste Eesti pankadega ning väiksemate finantseerijatega. Tambla sõnul on see koostöö aidanud mitmel ettevõttel saada paremaid finantseerimistingimusi.

KredEx Krediidikindlustus on ainus eestimaine krediidiriskide kindlustusettevõte Eestis, mis pakub eksportijatele võimalust kindlustada laekumata arvetest tulenevate kahjude vastu.

Danske Bank on Taani suurim ja Põhjamaade üks juhtivaid panganduskontserne, mis teenindab 15 riigis kokku 3,5 miljonit klienti. Balti riikides keskendutakse ettevõtete ja nendega seotud privaatpanganduse klientide teenindamisele.

Hetkel kuum