Äripäev • 8. juuni 2017 kell 7:04

Tõniste tõstaks käibemaksu

Peatselt rahandusministri ametisse astuv Toomas Tõniste.  Foto: Andres Haabu

IRL-i rahandusministri kandidaadi Toomas Tõniste sõnul tõstaks tema mitme erineva maksu asemel pigem käibemaksu.

Helir-Valdor Seederi tulekuga IRL-i juhiks on koalitsioon hakanud maksupaketti ümber vaatama. Tõniste rääkis "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus, et tema suurendaks mitme erineva maksu asemel käibemaksu.

„Mina isiklikult väga mitme erineva maksu asemel, mis tekitavad segadust ja bürokraatiat, võib-olla lisaks käibemaksule ühe protsendi juurde ja maksustaks tarbimist. Raha läheb ju selles mõttes õilsasse kohta, inimeste sissetulekuks, madalapalgaliste tulumaksuvaba määr ju tõuseb 500 euroni,“ rääkis ta.

Õiguskantsler Ülle Madise on vaidlustanud riigikohtus koalitsiooni alkoholiaktsiisi tõstmise plaani. Riigikohus teeb otsuse selle kohta hiljemalt juuli keskpaigaks. Tõnise kinnitusel pole tal veel varuplaani juhuks, kui riigikohus annab õiguskantsleri õiguse. „Ma pole nii kaugele veel mõelnud, et oleks plaan B ja C. Minu plaan on ikkagi see, et meil oleks nii madalad maksud kui võimalik ja võimalikult vähe uusi makse,“ sõnas ta.

Loe lisa ERR uudisteportaalist.

Hetkel kuum