Artikkel
  • Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Fredo algus on paljutõotav

    Seni on ärimajadeks nimetatud uusehitiste söögikohad hoidnud pigem söökla kui restorani joont, Tallinnas Tartu maanteel Lubja tänava nurgal hiljuti valminud ärimaja esiesel korrusel asuv Fredo annab aga silmad ette nii mõnelegi restoranile.

    Ise nimetavad nad end tagasihoidlikult köögiks ja baariks. Nädala esimesel poolel ollakse avatud õhtul kaheksani, alates neljapäevast üheteistkümneni.
    Esimesed plusspunktid teenis uus söögikoht koduleheküljega. Kõigepealt kujundusega, mis on selge ja arusaadav, aga eelkõige sisuga, kus kõik vajalik on olemas ja kergesti leitav: päevapakkumised, menüü, joogid, broneerimine, parkimine. Millegipärast pole kirjas inimesi, kes selle kõik kokku pannud on, nii et peakokk jääb saladuseks.
    Fredo rõõmustab külastajat võimalusega kohe uksest sisenedes käsi pesta.Foto: Raul Mee

    Toit-jook: 9

    Teenindus: 7

    Interjöör: 10

    Kokku: 26

    Käed kohe puhtaks!
    Teised ja väga pirakad plusspunktid sai Fredo oma mugava kätepesuvõimaluse eest: otse ukse kõrval on kaks kraanikaussi. Elementaarne hügieen, aga milline haruldus! Sisekujundus tervikuna oli üht­aegu nii funktsionaalne kui ka esteetiline: betoon, puit, tagasihoidlikud toonid, puhtad selged pinnad, eri kõrgustes ja meeleoluga lauad-toolid. Isegi teenindajate vormirõivad olid kõige muuga kokku klapitatud.
    Nii et selleks ajaks, kui toitu valima hakkasin, hoidsin uuele söögikohale juba mõttes pöialt: sissejuhatus on olnud positiivne, loodetavasti läheb ka toidu ja teenindusega kõik hästi. Läkski. Vähemalt toiduga.
    Fredo menüü on ühtaegu ajatu ja trendikas, valdavalt euroopalik, väikese slaavi ja põhjamaade aktsendiga. On näha, et menüü kokkupaneja tunneb uusimaid kulinaarseid tuuli, kuid pole piirdunud trendide püüdmisega, vaid on neid ka omalt poolt täiendanud.
    Eelroogade valikus on bruchetta’de kõrval koha leidnud ka smørrebrød’id ehk kuulsad Taani lopsakad võileivad, mis meil paari aastakümne eest einevõileibade nime all vahepeal vägagi populaarsed olid. Slaavi kööki esindavad kartulivareenikud, mis serveeritakse koos praesibula ja hapukoorega ja mis on mitte ainult maitsvad, vaid ka väga ilusad. Ilu ei tule pontsakate vareenikute puhul just mitte sageli jutuks, kuid Fredo omade eriliselt kaunilt põimitud ääris väärib mainimist.

    Omanik: Dmitri Antonov

    Aadress: Tartu mnt 83, Tallinn

    Telefon: 656 1919

    Avatud: E-K 10-20; N-R 10-23; L 12-23

    Pearoogade hinnavahemik: 9-20 eurot

    http://fredo.ee/ 

    Klassikat esindab ka vana hea biifsteek munaga. Tegemist pole mingi lihtsa kotletiga, vaid kohapeal Eesti veiselihast tehtud küpsetisega, mille küpsusastme eelnevalt teenindaja kliendiga kokku lepib. Biifsteegi lisandiks on koos seente ja sibulaga praetud värsked kartulid ja eriliselt maitserikkaks timmitud piprakaste.
    Trendikad detailid
    Klassikat kaasajastavad väikesed detailid: veidi söestatud oliivipuru ja ürdiemulsiooni biifsteegi juures, pastinaagikreem ja mustjuure laastud steigi lisandiks, seesamiseemnetega daikoni-porrusalat ja koriandri-tšillikaste krõbedate kanatiibade täienduseks. Nii et põnev on menüüd lugeda, põnev on ka süüa: jätkub nii maitseid, värve kui ka tekstuure.
    Teenindusest pole esialgu kokatööle ja kujundusele veel võrdset partnerit, kuid arvestades Fredo noorust, võib loota, et ehk paraneb. Teenindajad on verinoored tütarlapsed, oma koolitüdrukukleitides nii armsakesed, kuid esialgu ka oskustes alles koolitüdruku tasemel: mõni asi läheb sassi, mõni nõu ununeb lauale, päris kõik ei tule kohe meelde. Püüdlikkust aga paistab olevat ja väikesed möödalaskmised üldist positiivset muljet ei riku.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele juhtimis- ja elutarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Olulisemad lood

Uus ärikogukond ReStaffy aitab ettevõtetel kiirelt ja kvaliteetselt erinevaid teenuseid müüa ja sisse osta
Idufirma ReStaffy lõi rahvusvahelisel platvormi, kus ettevõtted saavad tasuta kuulutada, milliseid teenuseid või tööülesandeid soovivad nad teistelt firmadelt sisse osta (ingl keeles outsoursing) ja milliseid teistele hoopis müüa.
Idufirma ReStaffy lõi rahvusvahelisel platvormi, kus ettevõtted saavad tasuta kuulutada, milliseid teenuseid või tööülesandeid soovivad nad teistelt firmadelt sisse osta (ingl keeles outsoursing) ja milliseid teistele hoopis müüa.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.