• Jaga lugu:

  Eurostauto käive ja kasum vähenesid

  Nissan Qashqai. Foto: EPA

  Automüüja Eurostauto müügitulu ja kasum langesid eelmisel aastal korralikult, sest Tartu esindus müüdi maha.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et sõiduautode ja väikebusside müügiga tegeleva Eurostauto OÜ müügitulu langes 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 17 protsenti, 17,16 miljoni euroni. Ärikasum vähenes 262 702 euro võrra, 449 673 euroni.
  Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 42 inimest, võrreldes 2015. aastaga langes see näitaja 5 võrra. Käive töötaja kohta langes 7 protsenti, 408 512 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 7 protsenti, 1720 euroni kuus.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  „2016 aastal müüs Eurostauto 508 uut Nissanit, 61 uut Mazdat ja 341 kasutatud autot, kokku 910 autot. Müügimahud võrreldes 2015. aastaga vähenesid veidi Nissani ja Mazda puhul, kasutatud autode müük kasvas,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.
  „Mazda müük vähenes, kuna 2015. aasta lõpus müüdi Tartu esinduse Mazda müük ja teenindus. Tallinna ja Pärnu Mazda müük veidi kasvas,“ lisas ettevõte. 2017. aastaks olulist kasvu ei prognoosita ning käive peaks jääma 2016. aasta tasemele.
  Ettevõtte omanikud on Ahti Rebane (ettevõtte Foxsmile OÜ kaudu) ja Kalle Kaldjärv (ettevõtte Slinkerit OÜ kaudu). Kummalgi on 50protsendiline osalus. Omanikud võtsid firmast eelmisel aastal 280 000 eurot dividende. 2015. aastal maksti endale 70 000 eurot dividende.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Staažikas ettevõtja: liba-haiguslehed ahistavad tööandjat
Meie heaoluühiskonnas on juurdunud traditsioon, et osa inimesi ainult võtab ühiskonnalt, haiguslehest on kujunenud mugavustsooni minek, kirjutab Otepää Lihatööstus Edgar OÜ asutaja Maie Niit.
Meie heaoluühiskonnas on juurdunud traditsioon, et osa inimesi ainult võtab ühiskonnalt, haiguslehest on kujunenud mugavustsooni minek, kirjutab Otepää Lihatööstus Edgar OÜ asutaja Maie Niit.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Rahandusminister: eelarve tulud on 13 ja kulud kuni 13,6 miljardit
Rahandusminister Keit-Pentus Rosimannuse sõnul on tuleva aasta riigieelarve tulude maht pisut üle 13 miljardi euro ning kulude maht jääb vahemikku 13,5–13,6 miljardit.
Rahandusminister Keit-Pentus Rosimannuse sõnul on tuleva aasta riigieelarve tulude maht pisut üle 13 miljardi euro ning kulude maht jääb vahemikku 13,5–13,6 miljardit.
Nädala lood: maailm väriseb Hiina suurfirma pärast, kauaoodatud börsiootus täitub
Finantsturgude sündmused paelusid sel nädalal paljusid, sest ühest küljest tulid head uudised kohalikul tasandil, ent samal ajal tekitas paljudes investorites õudu Hiina kinnisvarahiiu võimalik pankrot.
Finantsturgude sündmused paelusid sel nädalal paljusid, sest ühest küljest tulid head uudised kohalikul tasandil, ent samal ajal tekitas paljudes investorites õudu Hiina kinnisvarahiiu võimalik pankrot.