Kauro Tafitšuk • 26. juuni 2017 kell 8:48

Asko ja Sotka jäävad Eestisse alles

Foto: Raul Mee

Hoolimata Soome jaemüügiettevõtte Kesko plaanist müüa Indoor Group OY, mille alla kuuluvad mööblimüüjad Asko ja Sotka, jäävad mõlemad poed Eestisse alles ja plaan on mõlema keti kasvu jätkata, ütles Sievi Capital Oyj tegevdirektor Heikki Vesterinen.

Eelmisel nädalal teatas Soome börsifirma Kesko Corporation, et on alla kirjutanud kokkuleppele, mille järgi müüakse Indoor Group ettevõttele, mille omanikud on Sievi Capital Ojy, kolm Sotka frantsiisivõtjat ja Etera Pension Insurance Company. Müügihinnaks kujunes 67 miljonit eurot.

Sievi Capital Oyj ostab Indoor Groupi ja koos sellega ka Eesti tütarettevõtte. Müügitehing sõlmitakse 30. juunil.

Indoor Group ASi tegevjuhi Kari Forssteni sõnul ettevõtte müük struktuurilisi muudatusi ei too ja töö jätkub tavapäraselt.

“Eelmisel aastal avasime Narvas uued kauplused. Sel aastal avame septembris Tartu Lõunakeskuses uue Asko sisustuskaubamaja ja Sotka mööblimaja. Samuti teeme Pärnus parandusi ja arendame e-poodi,” selgitas Forssten. Mööblimüük eelmisel aastal kasvas, samuti suureneb e-poe müük rohkem kui kaupluste müük. Inimesed kulutavad rohkem raha sisekujundusele, turg muutub ja müügitöö kvaliteet on oluline, lisas Forssten.

2016. aastal ulatus Indoor Groupi käive 187 miljonile eurole ja tegevuskasum oli 9,8 miljonit eurot. Lisaks veebipoodidele on Asko ketil 34 poodi Soomes ja 5 Eestis. Sotkal on 52 poodi Soomes ja 5 Eestis. Indoor Groupi alla kuuluvad ka diivanitootja Insofa Oy ja Eesti tütarfirma Indoor Group AS.

Konkurent on enesekindel

Internetikaubamaja ON24 juhataja Astrid Bachmanni sõnul läheb neil nii Eestis kui ka Soomes hästi ning kasv liigub soovitud tempos. Konkurendi, Askot ja Sotkat omava emafirma müük võib Bachmanni sõnul tekitada erinevaid stsenaariume.

“Mööbliturg on tihedalt seotud kinnisvaraturuga, kui aktiveerub uue kodu soetamine, läheb ka mööbliturul hästi,” lisas ta.

Hetkel kuum