Koit Brinkmann • 28. juuni 2017 kell 8:42

Roode lahkus IRList

Siim Roode  Foto: Raul Mee

IRLi peasekretäri Priit Sibula kinnitusel esitas eile jõustunud kohtuotsusega kriminaalkurjategijaks tunnistatud Siim Roode avalduse erakonnast lahkumiseks.

Erinevalt koalitsioonikaaslase Keskerakonna praktikast, kelle ridu „ehivad“ kriminaalkurjategijad Lauri Laasi, Priit Toobal, Alar Nääme ja Jüri Kollo, ütles Sibul, et kriminaalid IRLi kuuluda ei saa. Seda ei luba erakonna põhikiri.

Sibula sõnul esitas Roode täna ka avalduse erakonnast lahkumiseks.

Roode pole erakonnas olnud sugugi passiivne lihtliige. 2001. aastal Res Publicasse astunud Roode valiti 2010. aasta IRLi suurkogul erakonna aukohtu liikmeks. Kaks aastat hiljem ta selleks küll enam piisavalt hääli ei saanud.

Res Publica liikmena on Roode olnud ka Tallinna linnavolikogus, juhtides linnamajanduskomisjoni ja linnavarakomisjoni. Ta valiti 2003. aasta maikuus Res Publica Tallinna piirkonna juhatusse ning 2005. aastal Tallinna võimukriisi ajal pidas ta läbirääkimisi Reformierakonna Tallinna piirkonna tollase juhi Keit Pentusega.

Riigikohus otsustas eile mitte menetleda Autorollo kriminaalasjas Roode ja Väino Pentuse kassatsioonikaebust, mistõttu jõustus ringkonnakohtu süüdimõistev otsus.

Roode jäi süüdi kaasaaitajana Autorollo pankrotimenetluses maksejõuetuse põhjustamises ning võltsitud dokumendi kasutamises. Ta sai rahalise karistuse summas 12 740 eurot ja neljaks aastaks ettevõtluskeelu.

Mõne nädala eest astus Roode välja ka advokatuurist.

Hetkel kuum