Äripäev • 18 juuli 2017

Viru Keskuse kaupluste käive kasvas

Viru Keskus  Foto: ÄP fototoimetus

Viru Keskuse kaupluste ja teeninduskohtade käibekasv esimesel poolaastal oli 5,1% ning keskust külastati 7,9 miljonit korda, teatas ettevõte.

Aasta esimese kuue kuu kaupluste ja teeninduskohtade käive oli 65,8 miljonit eurot, mis möödunud aasta sama perioodiga võrreldes kasvas 5,1%. Viru Keskuse külastatavus suurenes 3,8% ja keskust külastati esimesel poolaastal 7,9 miljonit korda. Ostude arv oli 3,8 miljonit ning kasv võrreldes 2016. aasta esimese poolaastaga 3,1%. Esimese poolaasta külastatavuse rekord oli 8. aprillil, mil keskust külastatati 63 704 korda.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on esimese poolaasta majandustulemused prognoositust positiivsemad. "Ka äsjalõppenud juunikuu tulemustega võib rahule jääda," kommenteeris ta. Juuni käibekasv oli 6,4% ning külastajate arv suurenes 5,9%.

Esimesel poolaastal suurenes keskuses enim ilu- ja tervisetoodete müüjate tulemuslikkus ning paranesid toitlustussektori tulemused: toitlustusvaldkonna tulemuslikkuse kasv 14% oli Vasara sõnul ootuspärane, sest möödunud aastal avati keskuses mitu restorani.

Viru Keskuses on üle saja kaupluse ja teeninduskoha, raamatukauplus, kohvikud ja restoranid, spordiklubi ning parkimismaja.

Hetkel kuum