Äripäev • 24 august 2017

Tõnis Palts kaotas kõik Krimmi rajatised

Tõnis Palts  Foto: Raul Mee

Endine Tallinna linnapea, ärimees Tõnis Palts (IRL) kaotas Krimmis teises kohtuastmes Venemaa kaitseministeeriumile kõik rajatised talle kuuluval suurepärasel rannaäärsel krundil, kuhu ta oli kavatsenud ehitada luksusliku kuurordi, kirjutab Postimees.

Pärast 19. juulil tehtud kohtuotsust on patiseis: eestlase firmale Kaskad Investments kuulub endiselt kuulsa Krimmi sõjasadama Sevastopoli lähedal Balaklavas ligi 20-hektariline maatükk, aga kõik sellel asuva endise sõjaväelinnaku hoonete varemed kuuluvad kohtu otsusega nüüd juba kuu aega Venemaa kaitseministeeriumile. See tähendab, et kumbki pool ei saa seal tegelikult midagi ehitada ega ka oma vara müüa, kirjutab Postimees.

"Venemaa kõrgemad ametnikud käituvad nii rumalalt, et Krimmi osas polekski vaja lääne sanktsioone. Näiteks teeb Putini endine eriesindaja, korrumpeerunud [viitseadmiral Oleg] Belaventsev kõik, et keegi ei investeeriks Krimmi, mõjutades kohtuid,» kommenteeris Palts Postimehele oma Krimmi-äri hetkeseisu.

Rohkem kommentaare teemal, kuidas 2014. aastal Krimmi annekteerimise operatsiooni juhtinud ja seejärel kaks aastat Krimmis Putini eriesindajana tegutsenud mõjukas viitseadmiral Belaventsev tema kinnisvaravaidlusega seotud on, Palts sel nädalal andma ei soostunud.

Loe pikemalt Postimehest.

Hetkel kuum