Eliisa Matsalu • 1. september 2017 kell 12:04

Nuutmann lükkab väiteid ümber

Eesti Meedia juht Sven Nuutmann.  Foto: Scanpix

AS Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann lükkas ümber väiteid, justkui oleks City24 juba enne müüki olnud Eesti Meedia suuromaniku Margus Linnamäe kontrolli all.

Äripäev kirjutas, et kinnisvaraportaal City24, mille varjatud kuulumisest ravimi- ja meediaärimees Margus Linnamäele on aastaid sahistatud, läks ametlikult tema valdusesse. Nimelt teatas Linnamäele kuuluv AS Eesti Meedia täna, et soetab kinnisvaraportaali City24 Eesti ja Läti äriüksused.

AS Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann tegi artikli peale pöördumise. „Eesti Meedia lükkab kategooriliselt ümber reedeses Äripäevas avaldatud Ekspress Grupi juhi Mari-Liis Rüütsalu väited, nagu olnuks kinnisvaraportaal City24 juba enne müüki Eesti Meediale kontserni suuromaniku Margus Linnamäe kontrolli all,“ seisis pöördumises.

AS-i Eesti Meedia juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul on äärmiselt kahetusväärne, et Eesti juhtivärileht Äripäev oli valmis sõna-sõnalt ning tegelikke asjaolusid eelnevalt kontrollimata avaldama Eesti Meediaga konkureeriva börsiettevõtte tegevjuhi täielikult väärad ning laimavad väited konkurendi kohta. „AS Eesti Meedia veelkord, et Margus Linnamäe ega tema ettevõtted ei ole enne ostutehingut kunagi omanud kontrolli City24 üle,“ ütles ta. Ühtlasi soovitas Nuutmann Ekspress Grupi aktsionäridel suhtuda edaspidi ettevaatlikult Rüütsalu väljaütlemistesse, kuna tema sõnul on põhjendatult alust arvata, et need ei põhine tõestel andmetel.

Äripäeva artiklis ütles Ekspressi Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu, et Ekspress Grupi jaoks ei ole midagi muutunud. "Nii nagu mõlemad portaalid olid enne meie alustava portaali konkurendid, on need ka nüüd," ütles ta.

Küsimuse peale, et kas Ekspress Grupp oleks samuti olnud City24 ostmisest huvitanud, vastas Rüütsalu, et sellest pole mõtet rääkida. "Kõik teavad, et City24.ee oli juba enne Linnamäe kontrolli all," möönis Rüütsalu.

Rüütsalu sõnul oli tegu Linnamäe geniaalse plaaniga: "Osta konkurent samas sektoris üles, peita see paariks aastaks variisiku omandisse, kaks aastat samas sektoris mitte midagi osta ja samal ajal toode vaikselt allavett lasta, et tema eelmise aasta käive kindlasti üle kahe miljoni euro ei oleks ja seejärel ilma konkurentsiameti loaga jändamata omanikuna kapist välja tulla," selgitas ta.

Hetkel kuum