• Jaga lugu:

  10 märki, et peaksid töölt lahkuma

  KontorFoto: Julia-Maria Linna

  Kuigi mõni päev võib tööl olla produktiivsem, lõbusam ja efektiivsem kui teine, peaks iga töötaja oma soove ja tegevust tõsiselt analüüsima, kui halbu päevi kipub tööl olema rohkem kui häid.

  Järgnevalt kümme märki, mis viitavad, et võiksid mõelda uue töökoha otsinguile.
  Sa ei salli oma kolleege. Kuigi kõik ei saagi kõigiga läbi saada, on halb, kui sa tunned, et su kolleegid mõjuvad sulle kurnavalt. Kui sa ei saa oma töökaaslastega läbi, hakkab see sind tasapisi väsitama ning mõjutab su tulemuslikkust ja ka üldist vaimset seisu. Ameerika Psühholoogiassotsiatsioon on nimelt oma uuringutes leidnud, et ebaterve töökeskkond hakkab inimest pikas perspektiivis ka tervislikust seisukohast mõjutama.
  Su vaated ei sobi su ülemusega kokku. Siinkohal ei mõelda mõistagi poliitilisi või usulisi vaateid, vaid seda, kuidas asjad peaksid tööalaselt olema. Kui sul ja sinu ülemusel on asjadele väga erinev lähenemine ning te ei suuda kuidagi kokkuleppele jõuda, on see märk sellest, et ettevõtte töökultuur ei ole sulle sobiv.
  Sa tead rohkem kui su ülemus. Kui töötaja mõistab, et tema ülemus on rumalam kui tema, on asjad päris halvad. Lisaks sellele otsesele ebameeldivale tundele võib sellisele tõdemusele jõudmine olla halb ka majanduslikus mõttes: kui ettevõtet juhivad ebapädevad inimesed, võivad juhtkonna otsused tähendada majanduslikke apsakaid ning see kajastub otseselt ka sinu rahakotis.
  Sa oled oma kolleegidest justkui ära lõigatud. Kui sa tunned, et põnevad lood ja kuulujutud ei jõua sinuni, kolleegid ei kutsu sind välja või ei maini väljamineku plaane ning sa oled kogu seltskonnas justkui üksi, on asi üpris halb. See võib viidata sellele, et sa ei sobi oma kolleegidega kokku ning siis oleks aeg mõelda töökoha vahetamisele.
  Sa tunned, et edutamine ei puuduta sind. Oletame, et sa teed tööd, mida sa oskad ja armastad. Sa lähed igal hommikul tööle rõõmuga, ent pead kurvalt tõdema, et karjääriredelil tammud sa juba pikka aega samas kohas. Isegi kui sulle su töö väga meeldib, et tasuks siiski ohverdada oma karjääri ning võimalust kõrgele kohale jõuda. Eriti siis, kui sulle karjäär sisimas väga oluline on.
  Sa kardad pühapäevasid. Kui sa oled traditsiooniliselt esmaspäevast reedeni töötaja, siis annab ebameeldivast töökeskkonnast märku ka see, et pühapäevad on sinu jaoks stressirohked ning mõte järgmisel hommikul tööle minemisest on sinu jaoks ebameeldiv.
  Su palk on liiga väike. Kuigi võiks öelda, et raha pole iial liiga palju, annab halvast töökeskkonnast märku ka see, et su palk on väike, ent kohustusi palju. Seda eriti juhul, kui sa oled ettevõttes juba pikka aega töötanud, ent palgakasv on tagasihoidlik.
  Su pere ja sõbrad kannatavad. Kui see pole su enda teadlik valik, siis töö tõttu ei võiks eraelu kannatada. Kui sa aga tunned, et kohustusi on üleliia ning sa pead pidevalt ületunde tegema ning sa pole asjade niisuguse käiguga rahul, võiksid mõelda töökoha vahetamisele. Õnnetud inimesed ei suuda tööl olla produktiivsed ning nende töökvaliteet kannatab.
  Sa ei suuda keskenduda. Kui tunnid aina lähevad, ent sinu töö ei edene, on aeg maha istuda ning põhjuseid otsima hakata. Ettevõtte töökeskkond on sinu jaoks sobimatu, kui vaimset tööd tehes on sul kontoris raske keskenduda. Väljaanne New York Times vahendab uuringut, millest selgus, et kui inimene ei suuda tööl keskenduda, on ta tööga rahulolematu ja õnnetu.
  Sa räägid oma tööst halba. Kui inimesed sinu töö kohta küsivad ning su vastus kipub olema negatiivne ning sa loed üles üksnes oma töökoha puudusi, on taas aeg mõelda töökoha vahetusele.
  Allikad: Entrepreneur ja Business Insider
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.