Märt Belkin • 2. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Euroala töötus ikka rekordmadalal

Töö.
Töö.  Foto: Scanpix/Postimees

Nii euroalas kui ka Euroopa Liidus tervikuna püsis töötuse määr ka augustis enam kui kaheksa aasta madalaimal tasemel.

Euroalas oli hooajaliste mõjudega tasandatud töötuse määr augustis 9,1%, mis on jätkuvalt madalaim tase alates 2009. aasta veebruarist. Kõikide ELi riikide arvestuses oli töötuse määr 7,6% ehk madalaim tase 2008. aasta novembrist saadik, selgub Eurostati andmetest. Eelmise aasta augustis oli töötus euroalas 9,9& ja ELis 8,5%.

Kokku oli Euroopa Liidus töötuid 18,7 miljonit, neist 14,8 miljonit euroalas. Võrreldes juulikuuga on töötute arv kasvanud ELis 104 000 inimese võrra, eelmise aasta augustiga võrreldes on töötuid aga 1,9 miljoni võrra vähem.

Augustis oli kõige madalam tööpuudus 2,9% Tšehhis, järgnesid 3,6 protsendiga Saksamaa ning 4,2 protsendiga Malta. Suurim oli tööpuudus Kreekas, kus värskeid andmeid küll pole, ent juuni seisu järgi oli töötuse määr 21,2%. Hispaanias oli töötuid 17,1%.

Aastataguse tasemega võrreldes langes töötus siiski pea kõikides liikmesriikides, kus andmed on võrreldavad. Ainus erand oli Soome, kus töötuse määr jäi samale tasemele kui 2016. aasta augustis.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt