Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Marti Hääl sai valimistel ootamatu üllatuse

  Kõige suurema ettevõtjana valimistulle läinud Marti Hääl tegi Kuusalu vallas teise tulemuse.

  Alexela Groupi suuromanik Marti Hääl sai Harjumaal Kuusalus valimisliidu Üks Kuusalu Vald esinumbrina kindla mandaadi. Hääl oli tulemusega igati rahul. „See oli minu jaoks küll täiesti ootamatu üllatus. See viitas väga targale valijale, sest tasuta asju ma ei lubanud, nänni ei pakkunud ja rääkisin ainult sellest, milline võiks olla tulevikuvalla juhtimismudel,“ rääkis ta enda emotsioone kirjeldades.
  Häält rõõmustas ka valla valimisaktiivsus, mis oli üle 60 protsendi. Ta oli kindel, et sellesse panustas rohke kandidaatide arv vallas: rohkem kui kaheksa inimest kandideerisid ühele volikogu kohale. „See kindlasti lõi olukorra, kus valikut oli tublisti.“
  Hääle sõnul ei kandideerinud ta kohalike omavalitsuste valimistel kui ettevõtja, vaid kui kodukoha patrioot. „Ma olen oma kodus külavanema ja kogukonna aktivistina aastaid tegutsenud ja näinud, milliseid küsimusi oleks vaja lahendada mitte koduküla või Juminda poolsaare tasemel, vaid mida oleks vaja lahendada tegelikult tervikuna kogu vallas, et vald areneks kiiremini edasi. Mulle tundus, et oleks patt jätta seda elukogemust, mis ettevõtjana ja muidu kodanikuna varasemast tegevusest on kogunenud, koduvalla hüvanguks mitte rakendamata.“
  Hääl ütles, et ka teistele ettevõtjatele võikski see olla piisav põhjus valimistel kandideerimiseks. „Kodukohas läheb elu paremaks ikkagi siis, kui ise käed külge paned, aga mitte passiivselt ei kritiseeri.“
  Kohalikku poliitikasse pole parteimängudel asja
  Hääle plaanid kohalikus volikogus sõltuvad tema sõnul sellest, kuidas valimised võitnud valimisliit edasi tegutseb. Ta ütles, et nad tahaksid muuhulgas saavutada volikogus olukorra, kus ei ole klassikalist nelja aasta verevannet ja opositsiooni-koalitsiooni olukorda. „Kõik olulised teemad ja parimad ideed saaksid volikogus võrdse sõnaõiguse ja nendest parimad viidaks ka ellu, sõltumata sellest, millisest volikogu saali nurgast see ettepanek esitatakse. Tahaks kindlasti vähendada sellist klassikalist poliitilist mängu volikogusaalis.“
  Lisaks tahaks ta viia edasi kogukondlikku vallajuhtimise mõtet. „Alustades kaasavast eelarvest ja lõpetades oma asjade otsustusõiguse kohalikele kogukondadele andmisega. Me usume ikkagi siiralt seda, et kohalik omavalitsus ongi tegelikult kohalike kogukondade valitseda. Siin ei ole asja sellisel parteipoliitilisel mängul.
  Sel põhjusel kandideeris Hääl ka valimisliidus. „Kohalikud valimised peaksid edaspidi olema järjest rohkem kohaliku inimese ehk siis kohaliku kogukonna esindajate valimised ja siia parteipoliitika tegelikult ei sobi. Tallinn võib selles parteipoliitikas osaleda, aga kohaliku elu viivad edasi ikkagi kohalikud inimesed ja seal need lipuvärvid segavad, mitte ei aita kaasa elu edendamisel.“
 • Hetkel kuum
Argo Alaniit: saagu „Welcome to Estoniast“ riiki tutvustav hotell
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ühest Microsoftist aitab küll! Teise jätan ostmata
Möödunud nädalal analüüsin mitut minu radaril olevat aktsiat ning kuigi Nvidia ostu sain juba ära tehtud, siis suurest seitsmikust jäi sõelale veel Amazon.
Möödunud nädalal analüüsin mitut minu radaril olevat aktsiat ning kuigi Nvidia ostu sain juba ära tehtud, siis suurest seitsmikust jäi sõelale veel Amazon.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikelinna vinoteek ootab konkurente
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Üks Eesti parimaid juhte otsib töötajate palkamisel vau-tunnet
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Raadiohommikus: Tallinna börsist, parimast juhtimisest ja välistööjõust
Tallinna börs külastas koos noteeritud ettevõtete juhtkondadega teisipäeval Helsingit, et tutvustada end Soome investoritele, ning sellest kohtumisest tuleb juttu ka Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis.
Tallinna börs külastas koos noteeritud ettevõtete juhtkondadega teisipäeval Helsingit, et tutvustada end Soome investoritele, ning sellest kohtumisest tuleb juttu ka Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis.
Selgusid Eesti parima juhi kolm nominenti Kuula üllatuskõnesid
Žürii valis eile välja kolm juhti, kelle seast selgub mai keskel aasta 2024 parim juht. Tänavu on finaalis Miltton New Nordicsi juht Annika Arras, OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo ja Swedbanki juht Olavi Lepp.
Žürii valis eile välja kolm juhti, kelle seast selgub mai keskel aasta 2024 parim juht. Tänavu on finaalis Miltton New Nordicsi juht Annika Arras, OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo ja Swedbanki juht Olavi Lepp.