Hiina sulgeb kümneid tuhandeid tehaseid

26. oktoober 2017, 15:30
Hiina on astumas jõulisi samme keskkonnasaaste likvideerimiseks
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171026/NEWS/171029792/AR/0/AR-171029792.jpg

Pretsedenditu meetmena saastevastases võitluses on Hiina viimastel kuudel seisma pannud 40% kogu riigi tehastest, kirjutab Forbes.

Tegu on üleriigilise pingutusega vähendada Hiina mastaapset saasteprobleemi ning see on jätnud suure jälje Hiina tootmissektorile. Liiga kõrgeks on hinnatud üle 80 000 tehase emissioon, mis on vallandanud suurte trahvide ja kriminaalsüüdistuste laine. Ekstreemsematel juhtudel on Forbesi andmeil inimesi karistatud ka reaalse vangistusega.

Rahvavabariiki provints-provintsi järel läbi kammivate riigiametnike mõju võib olla kaugeleulatuv, tõdeb Forbes. Tehaste töö seiskumise tulemusena on hilinenud või ära jäänud toodete tarnimine ning kasvanud hinnad. Seetõttu on osad tehaseomanikud enda tarneahela lülisid teistesse riikidesse kolinud.

Hiina valitsus soovib hiljuti väljakuulutatud kava järgi vähendada eriti peente tahkete osakeste heitkoguseid 47 mikrogrammilt kuupmeetri kohta vähemalt 35 mikrogrammini kuupmeetri kohta aastaks 2035.

Äkiline kontrollpuhang näibki Forbesi sõnul selle plaani elluviimise ühe etapina. „Eesmärgini jõudmine on väga keeruline ning me peame tegema senisest suuremaid pingutusi,“ ütles Hiina keskkonnaminister Li Ganjie teisipäeval Hiina Kommunistliku Partei 19. kongressil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2017, 14:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing