Rosin: meie tankistide raha on kopikas

Eesti Võlausaldajate Liidu asutaja Marie Rosin on kindel, et tankistid firmadest ei kao.  Foto: Andras Kralla
Marge Väikenurm • 26. oktoober 2017
Jaga lugu:

Võlausaldajate liidu juht Marie Rosin ennustab, et seadus ei suuda sundida tegelikke kasusaajaid avaldama.

„Ilmselt ei muutu siin eriti midagi. Firma eesotsas on tankist ja tema märgitakse ka tegelikuks kasusaajaks,“ arvab Marie Rosin täna vastu võetud seaduse mõjust. Nimelt tulevikus saavad juriidilised isikud oma tegelike kasusaajate andmeid hoida ja teised isikud neid andmeid vaadata äriregistrist.

Rosin oletab, et seaduse loomise juures mängis kõige suuremat rolli laialdaselt levinud terrorism, mida rahastatakse niinimetatud pestud rahaga.

Väike kopikas

„Kui rahvusvahelises rahapesus ringlevad väga suured rahad, siis meie tankistidele kanditud pool miljardit on selle kõrval kopikas,“ rääkis Rosin, kes usub, et raha päritolu ja kasusaaja nime teadmine ei hoia ära tulude varjamisel ja võlgadest vabanemisel tankistide kasutamist.

Positiivne on Rosina hinnangul, et rahapesu ja terrorismi tõkestamisel on võetud uus riskipõhine lähenemissuund, milleks on ennetustöö. „Suurima kasu saaksime kätte siis, kui kõik need regulatsioonid hakkaksid toimima üle-euroopaliselt. Aus ettevõtja ei ole kunagi ausa ettevõtluse vastu aga ausust saame mõõta parimal moel siis, kui majanduskeskkond on läbipaistev,“ ütles Rosin.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas